Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Şubat '15

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Mutluluk sizin elinizde !

Mutluluk sizin elinizde !
 

2015'in  bir ayı daha geride kaldı. Artık önümüzde birçok istediğimizi gerçekleştireceğimiz, kendimizi geliştireceğimiz güzel bir yıl var.
 
Artık sıradanlaştığınızı mı düşünüyorsunuz? Hayatınıza, kendinize biraz özellik, biraz eğlence katmanın zamanı gelmedi mi?
 
Hayatınızı evden okula ya da işten eve gidip gelerek mi geçiriyorsunuz? Yaşlandığınızda geriye baktığınızda tüm hayatınızın kariyer uğruna geçip gittiğini mi görmek istiyorsunuz? Biraz eğlenmek hakkınız değil mi? Yeni yerler keşfetmek ne güzel olurdu değil mi? Biraz nefes almak. Ben kafelere yapılan gezileri tam anlamıyla bir  gezi olarak tanımlayamıyorum. Bir ormanda, koruda yürümek; deniz kenarında yürüyüp içinize iyot kokusu çekmek ne güzel olurdu değil mi? Bir sürelikte olsun tüm sıkıntılarınızdan arınmak...
 
Kendimden de yola çıkarak bazı tavsiyeler tam size göre. Artık yenilenmenin tam zamanı. Sadece kendinize biraz inanmanız ve güvenmeniz gerek. Mutluluğun formülü bir tutam güven, bir tutam kendine inanmak birazcıkta hırs. "Engellerin en yıldırıcısı insanın kendisidir. "İnsanın cesareti her zaman kalbinin derinliklerinde saklıdır. Önemli olan  onu doğru zamanda doğru yerde bulunmaktır. O cesareti bulup ortaya çıkarabilmektir. İşte bu benim hayat felsefem..
 
Hayatınızın size getirdiği sürprizlerden mutlu değil misiniz? Yoksa işiniz, okulunuz sizi yoruyor mu? Artık bu kadar stresten sıkıldınız mı? Kendiniz için birşey yapamadığınızı düşünüyor ve her seferinde ne zaman birşey yapmaya niyetlenseniz zamanınız olmadığını söyleyip vakitsizlikten mi şikayet ediyorsunuz?
 
Yoksa bir haftasonum var onuda dinlenerek mi geçireyim diyorsunuz?
Size ilk önerim önce kendinize inanın ve kendi duvarlarınızdan kurtulun. Kendiniz için birşeyler yapın zaman ayırın kendinize. Sonra da kendinize bir hobi bulun. Önce kendinizi keşfedin. Neye yeteneğiniz var? Müziğe, yabancı dile, el sanatlarına, resime? Kaç yaşında olursanız olun hiçbirşey için geç değil. Evet belki 17 yaşında bale öğrenirseniz meslek olarak yapamazsınız fakat bu hobi olarak yapabileceğiniz gerçeğini değiştirmez.
 
Kurslara gidin. Çalışanlar haftasonu kurslarını araştırıp gidebilirler. Hem yeni bir hobi hem de yeni bir arkadaş çevresi edinmiş olurlar.
 
Ve özellikle ev hanımları. Tüm gün evde oturmaktan yada sadece gezmekten sıkılmadınız mı? Zamanında okuyamadığınızdan mı şikayet ediyorsunuz? Hala vaktiniz var. İsterseniz hala eğitiminize devam edebilirsiniz. Eğer istemiyorsanız en azından kendinizi geliştirebilirsiniz. Belediyelerin onlarca kursu var. Neden siz de gitmeyesiniz ki? Ve bu kursların sonunda sertifika alıp meslek haline getirebilirsiniz.
 
Peki hiç  mi bir yerlere gidemiyorsunuz? Tamam dünyanın sonu değil. Yazı yeteneğiniz varsa blog yazabilirsiniz. Bende bu bloğu yazmaya bu durumda başladım. Hastanede hobi olarak kitap okuyup, ufak yazılar yazardım. Sonra bu bloğu açmaya karar verdim. Siz de yapabilirsiniz. Takıları seviyorsanız rengarenk boncuklar alıp güzel takılar yapabilirsiniz. Örgü yada el sanatları da bir seçenek. Önemli olan istemeniz. Siz istedikten sonra bunları yapmanız için hiçbir engel yok. 
 
Başarısızlıktan mı korkuyorsunuz? Ya başarılı olamazsam deyip o kalın duvarları mı örüyorsunuz?
 
Başarı bir piramide benzer. İlk taşı koyduğun zaman, zamanla o piramit yükselir durur. Ve onun bir zirvesi yoktur. Gökyüzüne kadar yükselebilir piramidin. Ama önemli olan her zaman o anda bulunduğun zirveyi koruyup piramidi korumaktır. Ve en önemlisi de temel. Her yapı temelinden yıkılır. Eğer temelini sağlamlaştırmazsan senin başarı piramidin her an yıkılmaya hazırdır.
 
Geçmişten günümüze baktığınızda kimleri görüyorsunuz? Peki sizin piramidinizin mimarları kim? Hayatta en büyük destekçileriniz bunlar. Peki şu an yanınızdalar mı? Etrafınıza şöyle bir bakın . Yanınızda olan kişiler sizin her zaman yükselmeye devam eden piramidinizde hangi rolü oynuyorlar? Yapıcı mı yoksa yıkıcı mı? Biraz düşünün derim bence. Her başarı öyküsünün arkasında biri vardır. Piramide ilk taşı koyan kişi asla unutulmaz. Benim mimarım ise annem.
 
2015'te bunları siz de yapabilirsiniz. Mutluluğun zamanı çoktan geldi. Başarı ve mutluluk zilleri artık sizin için çalıyor. Hadi öyleyse gidip o kapıyı açmaya ne dersiniz?
 
Toplam blog
: 40
: 1163
Kayıt tarihi
: 06.02.13
 
 

1999 doğumluyum. Yazmayı,okumayı çok seviyorum. ..Düşündüklerimi hissetiklerimi insanlarla yani s..