Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Kasım '14

 
Kategori
Sinema
 

Unutursam fısılda

Unutursam fısılda
 

Dün herkesin çok beğendiği Unutursam Fısılda adlı Çağan Irmak'ın yeni şaheserine gittim.Tek kelimeyle muhteşemdi. Duygusal, müzikal bir dönem filmi olmuş. Zengin oyuncu kadrosuyla süslenmiş. Filmdeki hikaye ve karakterler ise çok güzel işlenmiş. Mehmet Günsür, Zeynep Farah Abdullah, Hümeyra ve Kerem Bursin başrolleri.

Film en başta küçük bir kasabada geçiyor. İzmir'İn küçük ama sevimli kasabalarından birinde sesi çok güzel ama bunu bilmeyen bir peri kızı yaşarmış. Bu peri kızı ve kardeşinin hayatı yeni kaymakamın oğlu Tarık'ın oraya gelmesiyle değişir. Tarık bu güzel peri kızını andıran kızla büyük bir maceraya atılıyor. Bir müzik tutkusu için. Filmde 1970 lerin müzikleri ve dansları çok güzel aktarılmış. Müziklerini Kenan Doğulu'nun yaptığı filmin çoğu şarkısını Zeynep Farah seslendiriyor. Gerçekten güzel bir sesi var. İstanbul'da Kerem Bursin'İn oynadığı Erhan karakteriyle tanışan peri kızı Tarık'la birlikte üçlü bir grup olurlar. Ama o Ayperi adını alıp çok ünlü olur. Filmde 70 lerde bir süperstarın ne zorluklarla bulunduğu mevkiye geldiğini göreceksiniz. Çağan Irmak imzalı bu film gerçekten kaliteli bir dönem filmi.

70 leri tüm havasıyla yansıtıyor. Giysiler, mekanlar, müzikler....  Ve aşk olmadan film olur mu? Ayperi ve Tarık'ın aşkı o dönemin saflığını , masumluğunu bize anlatıyor. Ne var ki film mutlu başladığı kadar iyi bitmiyor. Ayperi biraz bencil davranıyor bence. Heryerde o var ama onun bestelerini yapan Tarık hep arka planda kalıyor. Bu arada ise Ayperi ile evlenen Tarık bunu kabullenemiyor ve araba kazası geçirip ölüyor. Ve film sahnesinden usulca çıkıyor bir hiç uğruna. Ayperi'nin gerçek hayatı başlıyor o anda. Fazla hırsın ve şöhret sevdasının bir insanın hayatını yok edişini de izliyoruz filmde aslında. Birden düşüşe geçen Ayperi tekrar zirveye Tarık'ın ona bıraktığı parçayla çıkıyor. Erhan'ın da gidişiyle büyük bir yıkıma uğrayan Ayperi Alzhamier teşhisi konulması ve dolandırılmasıyla İzmir'e ablasının yanına dönüyor ve orada kendiyle yüzleşiyor. Aslında 4 kişinin hayatını mahvettiğini anlayan Ayperi kendini sorguluyor. Babasının, annesinin, ablasının ve eşinin hayatını mahveden Ayperi'yi izlerken ; bir insanın birçok kişiyi nasıl mutsuz ettiğini gördüm. En son Erhan'ın gelişi ve konserle biten filmde Ayperi'nin yaşlılığını Hümeyra çok güzel oynamış. Herkes filmde kendine dair birşeyler buluyor. Film insanlara hayata dair çok mesaj veriyor aslında. Çok duygusal olan bu film bittiğinde herkesin ağladığını gördüm. Günümüzün hızlı hayatı içerisinde bu film insanlara hem eski dönemi, o zamanki zihniyeti anlatıyor hem de günümüzde unuttuğumuz bazı değerleri bize hatırlatıyor. Size önerim mutlaka gidip Unutursam Fısılda'yı mutlaka izleyin.... 
 

 
Toplam blog
: 40
: 1163
Kayıt tarihi
: 06.02.13
 
 

1999 doğumluyum. Yazmayı,okumayı çok seviyorum. ..Düşündüklerimi hissetiklerimi insanlarla yani s..