Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Temmuz '17

 
Kategori
Beslenme
 

Muzun her hali

Muzu sevmeyenimiz yoktur. Bu maymunların var bir bildiğiki bol bol muz yiyorlar. Çünkü muz gerçekten çok sağlıklı bir meyve çeşididir. Enerji deseniz onda, lif içeriğiyle, magnezyumuyla, folik asidiyle sağlığa gerçekten faydalı bir meyve. Ayrıca muzun tok tutucu etkisi de bulunmaktadır. Ayrıca muzun bazı hastalıklar üzerine de olumlu etkileri bulunmaktadır. Örneğin hipertansiyona, kansızlığa, bağrsak problemlerine ve birçok hastalıkta faydası bulunmaktadır. Tabiki bu sadece muzun değil özellikle meyve tüketimimizi yeterli miktarda tutmakla ilgili ki bu Türkiyeye Özgü Beslenme Rehberinde günde en az 5 porsiyon sebze ve meyve tüketilmesi şeklinde önerilmiştir. Bu nedenle beslenmemizde doğal şeker kaynağı olan meyvelerimize ve  burda bahsetmiş olduğum muza yer vermeniz gerçekten sağlığınız için önem arzediyor.

Evet... Şimdi ise size bu sıcak yaz aylarında içinizi ferahlatacak, diyetteyken biraz daha kısıtlamamız gereken , özlem duyduğunuz dondurmanın sadece muzla elde edebileceğinizi söylesem.

Gerçekten çok kolay bir tarif, sadece 1 ya da 2 olgun muzu kabuklarından ayırıp dondurucuya atmanız yeterli . Daha sonra muzları rondoda kısa bir süre çektiriyoruz ve dondurmamız hazır. Kıvamını görünce aynı dışarda yediklerimiz gibi olduğunu görüceksiniz. Üzerini tercih edeceğiniz fındık,ceviz vs. ile süsleyebilirsiniz. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun :))

 
Toplam blog
: 2
: 62
Kayıt tarihi
: 27.07.17
 
 

Merhaba, ben Aylin, Kırıkkale Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünden yeni mezun olup diyet..