Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ocak '17

 
Kategori
Türk Mutfağı
Okunma Sayısı
1326
 

Nahçıvan'ın birbirinden lezzetli yöresel yemekleri

Nahçıvan'ın birbirinden lezzetli yöresel yemekleri
 

Nahçıvan'ın yöresel yemeklerinden Arzuman köftesi


Rauf Aliyev

Milliyet Blog yazarı, Azerbaycan Devlet Haber Ajansı'nın (AZERTAC) Nahçıvan Özerk Cumhuriyyeti'ndeki daire başkanı

Her bir milletin kendi örf ve adetleri, milli değerler sistemi vardır. Milli değerler ise halkları, milletleri, toplumları diğer halklardan ayıran üstün nitelikli değerlerdir. Can Azerbaycan da eski tarihe, kültüre, güzel doğaya, büyük ekonomik potansiyele ve aynı zamanda bir birinden güzel yöresel yemeklere sahip olan bir ülke. Azerbaycan'ın her bölgesine özgü yüksek mutfak kültürü vardır. Azerbaycan'a bağlı Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nde yaşayan Türkler çok önemli kültürel birikime sahipler.

Nahçıvan'ın mutfak kültüründe bu bölgeye özgü yemekler ninelerimizin bize bıraktığı en önemli mirastır. Nahçıvan Türk yurdunun mutfak kültüründeki farklılıklar, gıda ürünlerinin çokluğu bin yıllar boyu oluşmuş zengin medeniyyetin büyük bir mesafe katettiğini, korunarak, yabancı etkilere direnerek bugünlere ulaştırıldığını gösteriyor. Nahçıvan'ın sahip olduğu bu enfes yöresel yemeklere misafirperverlik, misafire saygı duygularının da eklenmesi, hem de insanlarımızın manevi zenginliğinin göstergesidir.

Azerbaycan mutfağının bir parçası olan Nahçıvan mutfağı sadece yemekler, onların hazırlanma teknolojisinin yöntemleriyle ilgili değil, hemde Türk kültürünün önemli bir  parçalarından biridir. Nahçıvan mutfağı mutfak kültürünü, onun tarihini, felsefesini, sofra psikolojisini, örf ve adetlerini bugünedek bire bir yaşatmış. Nahçıvan mutfağı hem de  insanların tarihen çevreyle tam harmoniyada yaşadığı bölgemizde yaptığı pratik alışkanlıkları kendisinde yaşatıyor.

Milliyet Blog'umuzun değerli okurları tadı ve lezzetiyle seçilen Nahçıvan'ın yöresel yemeklerini ilgili galerimizden de izleyebilerler.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Taş üzerinde tokmakla iyice dövülmüş ete lepe,pirinç ve bazı otlar katılarak yoğurulan bir köfte olmalı resimdeki.Azeri köftesi diye adlandırılır Kars ve civarında.O köftenin Ortasına da bir ekşi alça(erik) konulur yoğurma yapılırken.Köftelerin salçalı suyuna patates de doğranır istenilen şekillerde...Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler Rauf bey.Selam ve saygılarımla.

Abbas Oğuz 
 07.01.2017 23:24
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 42
Toplam yorum
: 10
Toplam mesaj
: 8
Ort. okunma sayısı
: 1319
Kayıt tarihi
: 18.06.10
 
 

M.Ü. İletişim Fakültesi 1997 mezunuyum. Şu anda Azerbaycan'a bağlı Nahçıvan Özerk Cumhuriyyeti'nd..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster