Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Temmuz '10

 
Kategori
Özel Lezzet Durakları
Okunma Sayısı
3432
 

Namı İstanbul'u Saran Börekçi

Namı İstanbul'u Saran Börekçi
 

Beşiktaş Fulya'daki 60 yıllık bir lezzet klasiğinden bahsetmek istiyorum.

1950 yılında seyyar bir börek tezgahı ile başlıyor "Namlı Börekçi"nin hikayesi. Beşiktaş'taki bu tezgahın ünü hızla yayılıyor ve zaman içinde seyyar tezgahtan yerleşik düzene geçiliyor. Bir aile işletmesi olarak 60 yıldır Fulya'da hizmet veriyor. Bugün ikinci kuşak işin başında, ama lezzet 50-60 yıllık müdavimlere göre hala ilk günkü gibi hiç değişmemiş.

Namlı Börekçi sabah saat 06.30'da açılıyor. Öğle saatlerinde tüm börekler tükeniyor. Genelde saat 13.00 civarında servis kapanmış oluyor ve imalat başlıyor ertesi sabah için...

Ihlamur'dan Fulya'ya inerken Fulya Deresi sokak üzerinde Bingül Erdem Lisesi'ne gelmeden önceki apartmanın bodrum katındaki küçük ama sempatik dükkanda hizmet veriyor Namlı Börekçi...
Dükkan yol seviyesinin biraz altında kalsada yolun sağını takip ederseniz tabelasını mutlaka görürsünüz. Ama yol kenarında park etmiş arabaların artan yoğunluğuda Namlı Börekçi'nin yakınında olduğunuzun habercisi olacaktır. Kısacası bulmakta zorlanmayacağınızı düşünüyorum.

Namlı Börekçi'de dört çeşit (peynirli, kıymalı, ıspanaklı ve sade) börek yiyebilirsiniz. Sabah saatlerinde çok iyi demlenmiş çayda eşlik edebilir böreğinize, tercihinize göre ayran, kola ve meyve suyu da servis ediyorlar. Çeşitler bu kadarla sınırlı...
Ama böreklere gelince ben peynirli ve ıspanaklıyı daha ağırlıklı olarak tercih ediyorum. Özellikle ıspanaklının harcındaki lezzet ve kıvam mükemmel. Kıymalı da standart üstünde lezzetli, soğan sevmeyenler için biraz fazla soğanlı gelebilir ama emsallerine göre az soğanlı diyebiliriz. Sadeyi pudra şekeri ile yemenizi tavsiye ederim.

Namlı Börekçi'ye sabah erken uğrarsanız işin başında olan patronlarla sohbet şansıda yakalayabilirsiniz. Bu keyifli sohbetlerde yıllardır süre gelen lezzetin sırrını sorduğumda malzemenin kalitesi kadar pişirme ile de alakalı olduğunu söylediler. Gerçektende yerken Sizde o çıtır çıtır böreğin ağızınızda dağıldığını göreceksiniz.

Sabah kahvaltısında börek sevenlerin bugüne kadar denemedilerse mutlaka bir fırsat yaratıp uğramalarını tavsiye ederim.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 28
Toplam yorum
: 8
Toplam mesaj
: 4
Ort. okunma sayısı
: 3681
Kayıt tarihi
: 22.07.10
 
 

Ben kendisini hiçbir zaman bir gurme olarak görmeyen ama yemesini, içmesini, gezmesini ve keşfetmesi..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster