Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ağustos '12

 
Kategori
Teknoloji
 

Nanoteknoloji Portakallar ve Şehriyeler

Nanoteknoloji Portakallar ve Şehriyeler
 

Sahip olmak istediğiniz herşeye istediğiniz anda sahip olduğunuzu düşünün. Peri masalı gibi. Nonoteknoloji ile çok yakın bir gelecekte mümkün olacak. Evinizde yapıcı adında çamaşır makinası büyüklüğünde bir makina olacak, bu makina istediğiniz her aleti ve eşyayı size verecek daha da fazlası diyelim ki tornavidaya ihtiyacınız var cebinizdeki tükenmez kalem torna vidaya dönüşücek. Yada çocuğunuz yeni bir oyuncak robot köpek alacaksınız, sadece programını internetten indirmeniz yeterli olacak o programı eski oyuncak kamyona yüklediğiniz zaman oyuncak kamyon oyuncak robot köpeğe dönüşücek..

Aslında şuan bile bir açıdan sınırsız zenginliğe sahibiz internet. Devasa bir bilgi kaynağı. İnternetten her konuda bilgi edinmek mümkün. Bazı konulardaki bilgi miktarı sınırlı bununla birlikte internetteki bilgi miktarı her geçen yıl katlanarak artıyor. Bir fakat var oda eğer bir internet bağlatınız varsa bu bilgi kaynağı ulaşabiliyorsunuz. Bu teknoloji sadece soyut değil, mekanik olarak da var. Portakal büyüklüğünde küp şeklinde robotlar protatip olarak üretilmiş bunlar yalnız olarak hareket etne kabiliyetine sahipler çevreyi dolaşabiliyorlar, ve de bunlardan birkaç tanesi bir araya gelip merdiven çıkabiliyor veya çevresindeki engelleri birbirinden destek alarak aşabiliyor. Nasılki cep telefonun önce büyüğünü yaptılar sonra küçülttüler, bu teknolojide benzer bir yolu izleyecek. Portakal büyüklüğündeki bu robotları bir şehriye tanesi boyutunda küçülttüğünüz zaman, bu peri masalı büyük oranda gerçekleşecek ki bu önümüzdeki 20 yılda olacak. Ve bu şehriyeleri mikroskobik bir boyuta kadar küçülttüğümüz zaman bu peri masalı tamamen gereçek olacak.

Mümkün mü böyle birşey diye hayret edebilirsiniz, Ancak bu doğada milyonlarca yıldır var. Baktariler virüsler hücreler.Gözle görülmeyecek kadar küçükler ancak kendi başına veya daha büyük bir organizmanın parçası olarak varlıklarını sürdürebiliyorlar. Bilimadamlarının tek yapmaları gereken doğayı taklit etmek. Bu gelecek bir anda kapımızı çalıp gelmeyecek fakat her sene bir parçası gelecek. Olaylar bir süreç içinde yaşanacağından birçok insan yaşanan bu değişimin büyüklüğünü farketmeyecek aynen internetin hayatımıza ne kadar çok yenilik getirdiğini bir çok insanın farketmediği gibi. Bu teknolojiler kısım kısım ticari olarak satışa sunulacak ancak sadece belli bir bedeli ödeyenler bu ürünleri kullanabilecek aynen internetten sadece belli bir bedeli ödeyenlerin faydalanabildiği gibi.
 

Kaynak:
1- Physics of the lmpossıble MICHIO KAKU
2- Physics of the Future  MICHIO KAKU

3-http://www.nanodeltech.com/nanotechnology-applications/applications-of-nanotechnology.html

 
Toplam blog
: 40
: 2165
Kayıt tarihi
: 29.07.12
 
 

Merhabalar, Çanakkale üniversitesi İktisat bölümünü ve Maltepe üniversitesinde Yüksek lisans biti..