Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '09

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Nar gibi kızarmış mısır ekmeği

Nar gibi kızarmış mısır ekmeği
 

Verdiğim tarifteki, yoğurt, şeker ve yumurtayı okuyunca ; "bu nasıl mısır ekmeği, olsa olsa kek gibi bir şeydir herhalde " diyerek bir önyargıya kapılmayın hemen. Tamam kabul, bilindik mısır ekmeği tadından biraz farklı ama öyle kek gibi de değil hani. Keke benzeyen tek tarafı görüntüsü. Kek kalıbında pişiriyorum çünkü mısır ekmeğini.

Malzemeler:
3 Kaşık yoğurt
1 Çay bardağı zeytinyağı
Tuz ( Göz kararı)
2 yemek kaşığı şeker
Yarım çay kaşığı karbonat
1 Yumurta
Mısır unu (Ölçüsü yok, gözkararı)
Su (Göz kararı)

Derin bir kapta mısır unu, yoğurt, zeytinyağı, tuz , şeker, karbonat, su, yumurta karıştırılarak yoğrulur. Ne çok katı ne de çok sulu kıvamda olan hamur, yağlanmış kek kalıbına boşaltılır. Isısı 160-170 dereceye ayarlanmış bir fırında ağır ağır pişirilir. Piştikten sonra , ekmeğin kalıptan rahat çıkabilmesi için 5-10 dakika bekletilir. Ters çevrilerek düz bir tabağa alınır. Benim tavsiyem; sıcak ekmeği ufalayarak (daha çokta iç kısımlarını), tereyağı ve minci peyniri ile iyice karıştırın. Yanına bir de çay demleyin, sonra ayva reçeli, kestane balı, sonra zeytin...

Ha unutmadan söyleyeyim; sıcak mısır ekmeğinin , tereyağı ve minci peynirle karıştırılmış haline çumur denir Karadeniz' de. Bilginize :)

Afiyet olsun!

 
Toplam blog
: 78
: 2343
Kayıt tarihi
: 11.08.07
 
 

Unlarla uğraşmayı seviyorum; unutturuyor bana üzüldüğüm şeyleri. Mutfak aşkımın en kötü tarafı, işim..