- Kategori
- Yemek - Mutfak
Nar gibi kızarmış mısır ekmeği
Verdiğim tarifteki, yoğurt, şeker ve yumurtayı okuyunca ; "bu nasıl mısır ekmeği, olsa olsa kek gibi bir şeydir herhalde " diyerek bir önyargıya kapılmayın hemen. Tamam kabul, bilindik mısır ekmeği tadından biraz farklı ama öyle kek gibi de değil hani. Keke benzeyen tek tarafı görüntüsü. Kek kalıbında pişiriyorum çünkü mısır ekmeğini.
Malzemeler:
3 Kaşık yoğurt
1 Çay bardağı zeytinyağı
Tuz ( Göz kararı)
2 yemek kaşığı şeker
Yarım çay kaşığı karbonat
1 Yumurta
Mısır unu (Ölçüsü yok, gözkararı)
Su (Göz kararı)
Derin bir kapta mısır unu, yoğurt, zeytinyağı, tuz , şeker, karbonat, su, yumurta karıştırılarak yoğrulur. Ne çok katı ne de çok sulu kıvamda olan hamur, yağlanmış kek kalıbına boşaltılır. Isısı 160-170 dereceye ayarlanmış bir fırında ağır ağır pişirilir. Piştikten sonra , ekmeğin kalıptan rahat çıkabilmesi için 5-10 dakika bekletilir. Ters çevrilerek düz bir tabağa alınır. Benim tavsiyem; sıcak ekmeği ufalayarak (daha çokta iç kısımlarını), tereyağı ve minci peyniri ile iyice karıştırın. Yanına bir de çay demleyin, sonra ayva reçeli, kestane balı, sonra zeytin...
Ha unutmadan söyleyeyim; sıcak mısır ekmeğinin , tereyağı ve minci peynirle karıştırılmış haline çumur denir Karadeniz' de. Bilginize :)
Afiyet olsun!