Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mayıs '17

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Narlı kup

Narlı kup
 

Merhaba,
 
    Eski Yunan mitolojisinde Afrodit'in kutsal meyvesi olan nar, her yönüyle şifa kaynağı olup, bereketi ve verimliliği temsil eder.
Farklı dinlerde de kutsal kabul edilir. Hatta nar yiyen kişilerin kin, nefret ve kötülüklerden uzak olacağına inanılır. 
Temsil;  Ben test ettim, nar yerken benden mutlusu , keyiflisi yok.:)
 Ayrıca suyuna, ekşisine ve baharda açan çiçeğinine doyum olmaz.
Hele hele  aşurenin ve güllacın süslemesindeki en can alıcı dokunuştur. Sevilen meyve bu hafif tatlımıza  da çok yakıştı.
 
  
 
MALZEMELER:
 
Kedi dili bisküvisi (Saveyer)
Nar
Un
Vanilya 
Şeker
Süt
1 yumurtanın sarısı
 
YAPILIŞI:
 
Kedidilleri birkaç parçay bölünüp süt  ile ıslatılır. Kupların dibine bir kaç parça konur. Aralarına nar taneleri atılır.
Bir tencerede 500 gr.süte yarım su bardağı toz şeker, 2 yemek kaşığı un, 1 yumurtanın sarısı ve 1 paket vanilya eklenip çırpıcı ile karıştırılarak muhallebisi yapılır.
 Bir iki dakika kaynatılıp ocaktan indirilir. (Hazır puding de kullanabilirsiniz.) Daha sonra kadehlerdeki kedidillerinin üstüne dökülür.
 Kalan nar taneleri de muhallebisi soğuduktan sonra üstüne serpiştirilir.
Afiyet olsun.