Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Eylül '07

 
Kategori
Küresel Isınma
 

Nasıl başlık atmalı

Nasıl başlık atmalı
 

Geçenlerde bir dizide galiba "iki aile" , baba arabasını değiştirecek 4x4 bir jeep, masada oturan fertler; hemen atılıyorlar hava kirlenmesi, enerji konusunda en az yakıt kullanan arabayı tercih etmesi vs.

Bir yerde bir belgesel seyrediyoruz. Fosil yakıtın gittikçe azaldığını hala buna karşı bir alternatifin yoğun olarak devreye girmemiş olması. Sudan nedenlerle bu yakıta sahip ülkelerin istila edilmesi milyonlarca insanın yok olması. Alternatif olarak bio yakıt elde edebilmek uğruna ekim alanlarına yakıtta kullanabilmesi için ekilen tahıl. Netice olarak küresel ısınma adı altında ana gıda maddesi olan buğdayın gittikçe pahalanması. Açlık tehlikeleri.

Süper gelişmiş ülkelerin kafa kafaya vererek çıkarları çerçevesinde küresel ısınma için aldıkları kararlar."Dağların fare doğurması". Bilim adamlarının şaşırtıcı açıklamaları altında bizleri bekliyen tehlikenin hasır altı edilmesi.

Dur be kardeşim benim zamanımı ne alıyorsun yazdıkların hepsini biliyoruz.

Bizim kıymetli vaktimizi yazı yazmak uğruna ne diye alıyorsun; baktıksa başlığın uğruna baktık yazacaksan doğru dürüst bir şey yaz.

Peki öyleyse :)

Dünya'da üretilen bu yakıtın % 5 nin hiç kullanılmadan öylesine harcandığını biliyormusun ?

Boşu boşuna harcanan bu kıymetli yakıtın Atmosfere vermiş olduğu CO2 nin ne kadar olduğunu biliyormusunuz... O zaman ben size bu rakamları vereyim. Petrol kuyularının tepesinde öylesine boşu boşuna yanan gaz veya petrol miktarı Senelik 170 Milyar kubikmetre aşağı yukarı maddi değeri 40 Milyar dolar. Havaya vermiş olduğu kirlilik CO2 olarak kullandığınız araba ile orantı yaparak hesaplayın.
Küresel ısınma, Kyoto-Protokolleri bilim adamlarının bu gözden kaçan hakikati haykırmaları petrol kuyularının tepelerinde yanan meşale misali havaya uçup gidiyor.

Bu gün US-Metoroloji kurumunun uydu resimleride tehlikenin ne kadar büyük olduğunu gözler önüne sermektedir. Teknolojinin baş döndürücü bir şekilde ilerlemesine karşı.Biraz yatırım yapılarak sistemin değiştirilmesi üretici şirketlerin işine gelmediği gibi.Süper güç olarak adlandırdığımız ülkelerde bu duruma göz yummaktadır.

Bu gün Dünya Bankası yetkilileri havaya uçup giden bu parayla açlık sınırında olan ülkelere yapılacak yatırımlarla ne kadar büyük işlere imza atılabileceğini raporlarında göstermektedirler.

Yukarda bahs ettiğim gibi bu tarafıda hasır altı yapılan kısmı. Son olarak sizleri uzun uzun hesap sıkıntısında kurtarmak için havaya salınan kirlilik miktarını sene bazında vereyim.

400 Milyon Ton Kohlendioxid.

Saygılarla.

 
Toplam blog
: 271
: 1289
Kayıt tarihi
: 20.02.07
 
 

Bütün canlıları seven, kendi penceresinden yaşamı anlamaya çalışan, onlardan bir şeyler öğrenmek ist..