Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mayıs '20

 
Kategori
Astroloji
 

Nasıl bir astroloji?

Kova çağıyla birlikte astrolojiye merakın gitgide artıığını gözlemliyorum. Daha fazla kişi astroloji eğitimi almak istiyor, araştırıyor, okuyor, merak ediyor. Tabi doğum haritamızdaki baskın elementler astrolojiye olan eğilim ve merakımızı da şekillendiriyor. Bu açıdan astrolojiye merak duyan kişileri dört elementin doğasında gruplandırdım. Bakalım sizin astrolojiye olan ilginiz hangi gruba giriyor.

SU ELEMENTİ kişileri astrolojinin spiritüel derinliğiyle ilgileniyor. Okült, ezoterik yönlerine ilgli duyabiliyor ve mutlaka sezgilere güveniyor. Bu kişilerde ruhsal dönüşüm astrolojinin pratik amaçlarından daha ön plana çıkabiliyor. Derinlerde boğulma ve yüzeyle bağlantıyı kaybetme riski var, aman dikkat..

TOPRAK ELEMENTİ insanları astrolojinin daha çok günlük hayatı düzenleyen pratik ve gerçekçi taraflarıyla ilgileniyor. Sezgilerden çok mantıkla sistemin nasıl işlediğini anlamak istiyor ve mantıklı çıkarsamalar bekliyor. Aşırı faydacı yaklaşıp içsel dönüşümü ıskalama riski var.

HAVA ELEMENTİ kişileri astrolojiye daha bilişsel açıdan, bilgi odaklı, hatta bilimsel yaklaşmak niyetinde oluyor. Belki bilgilerin tutarlılığını günlük hayatta test etmek onlara deney yapabilme heyecanı veriyor. Her şeyin mantığa uygun olması çok önemli ama malesef astrolojide 2+2=4 etmiyor.

ATEŞ ELEMENTİ insanları astrolojiye büyük bir heves ve heyecanla yaklaşıyor. Onlar için bu bilgiyi eyleme geçirmek ve yaşamı, insanları dönüştürmek çok önemli. Bu kesinlikle bir meşale gibi eline alıp koşmak ve herkesi aydınlatmak istedikleri bir şey, fakat.. acaba herkes buna hazır mı?

 

 

 
Toplam blog
: 6
: 148
Kayıt tarihi
: 11.07.07
 
 

İngilizce öğretmeni, astroloji öğrencisi, INTJ-A ..