Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mayıs '13

 
Kategori
Güncel
 

Nato, İzmir'deki üssünü kapatıyor. AB ve NATO'nun Türkiye çelişkileri ve ayrımcılıkları

Nato, İzmir'deki üssünü kapatıyor. AB ve NATO'nun Türkiye çelişkileri ve ayrımcılıkları
 

Türkiye yıllardan beri Nato'nun en güçlü müttefiklerinden biri oldu. Aynı dönemde AB'ne giriş içinde baş vurdu. AB'nin o dönemden beri adı değişti, NATO ise rakibi Varşova Paktı değişti Şangay 5'lisi oldu ama hala Türkiye'ye karşı yapılan AYRIMCILIKLAR bir türlü bitmedi. 1 Haziran 2013 tarihinde İzmir Nato askeri üssü kapatılıyormuş. 1952 yılından beri Türkiye sayesinde Nato Doğu Akdeniz'de bu üsle güçlü olmuştu. Şu an Romanya'da bulunan yeni Askeri üsle İzmir'e ihtiyaçları pek kalmadı.

Müttefik dediğimiz ülkeler hem AB hemde Nato ülkeleri sanki onların düşmanlarıymışız gibi yıllardır VİZE uygulamakta. Bu bişey değil. Ermenistan'ın diyasporasının 3 milyon Ermeniyi Türkler öldürdü soykırım yaptı yalanlarına bile en çok desteği bu müttefiklerimiz vermedi mi?

En son Türkiye Hollanda'dan gece görüş sistemleri istedi Hollanda'nın Photonis şirketi bu isteği geri çevirdi. Türkiye'nin Suudi Arabistana veya Katar'a silah satması bir yana Hollanda'nın yada Nato'nun onaylamadığı yerlere silah satmasından endişe ediyorlarmış. 

Aslında bu güvensizlik yeni değil. F16 uçaklarının silah kilitleme şifrelerini çözen mühendisler, bununla kalmayıp F16'ların yenilenmesi projesinde dövizin Türkiye'de kalmasının bedelini canlarıyla ödediler. Kamu oyunda Aselsan Mühendis cinayetleri diye bilinen durumu nereye koyacağız?

Türkiye bir Nato üyesi olsada aslında zoraki birliktelik olan bu ittifak içinde gerçekten dostlara sahip olduğunu söyleyebilirmiyiz? Türkiye'nin demokratikleşmesine Nato ne oranda etki etti? Bunu Gladio sayesinde yaptı diyenlerde var. Gladio'nun milliyetçi ulusalcılığı kışkırttığı Kürtçülük üzerinden yaptığı artık film konusu bile oldu. Lakin Türkiye'de İslami bir devrimin olmaması için Gladio hangi cemaatlere destek vererek geleneksel yapının korunması sağlandı?

Kışkırtılan Suriye iç savaşında Gladio nerede durmakta?

Bizler ergenekonla buz dağının ucunu gördük sadece. Bu davanın derinlerine inilse çok lağım kokusu gelir ama yapılamaz bu. 

Kim bilir belkide Hayri Kozakçıoğlu'nun ölümünde de bu sır perdelerinin aralanması gerekecek. Bu şimdilerde olabilecek durum değil. Bundan 10-20 yıl sonra herşey daha net ortaya çıkacak ama çıktığında her şey için çok geç olup ah keşkeler çok duyulacak.

Sonuçta Türk halkı kendini Kıbrıs'ta Nato'nun desteği olmadan buldu. Hatırlayın sanki Güney Kıbrıs Nato üyesiymiş gibi neredeyse Türkiye'ye saldıracaklardı. Ağır ambargolarla ülke büyük zarar gördü.

Batı her zaman Hristiyan Faşizmi odaklı düşünmektedir.

İnanmıyorsanız Nato sembolüne bakın. Güya pusula yönünü belirtiyormuş. Külahıma anlatın. O besbelli bir HAÇ'tır. Tıpkı AB binası gibi.

Bu yüzden bizi sevmiyor adamlar, jeopolitik konumumuz dolayısıyla kaybetmekte istemiyorlar. Bizler AB'den haklarımızı söke söke alabilecekken beceriksiz hükümetler daha 1963 Ankara antlaşmasının Vizesiz seyahat hükümlerini bile işletebilecek durumdan acizler. Londra'ya bireysel dava açıp oarada oturma hakkı alan ayakkabı tamircisi kadar iş yapabilmiş değil TC hükümetleri.

Biz eşek olursak sırtımıza daha çok semer vuran olur.

Saygılarımla

Not: Bir uçak dolusu seçkin iş adamı vizesiz AB'ye gitmeye cesaret edemiyor mu? Bir organizasyon yok mu Türklere Vize uygulamasının hukuk dışı olduğunu anlatıp toplu dava açabilecek olan? Türkiyede bir Ayakkabı tamircisinin İngiltereyi dize getirdiği kadar getirecek adam yok mu?

Başta AB'den Sorumlu Bakan Sayın Bağış olmak üzere, Dışişleri Bakanımız Sayın Davutoğlu ve Tüsiad ve Müsiad olmak üzere aşağıdaki linkteki ayakkabı boyacısının açtığı davayı örnek alarak lütfen kendilerini hesaba çeksinler. "Neden bir boyacının yaptığı kadarını yapamıyoruz diye".

http://www.haber7.

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..