Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

30 Aralık '10

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Naylon Poşete Ölüm!

Naylon Poşete Ölüm!
 

Hasan Akgün kampanya sırasında vatandaşları bilgilendirirken..


Naylon poşete geçit yok…

Büyükçekmece Belediyesi, 2500 vatandaşa bez torba dağıtarak naylon poşet kullanılmaması için kampanya başlattı…

Büyükçekmece Belediyesi Temizlik ve Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü ekipleri, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün eşliğinde Mimaroba Kapalı Pazarın da bez torba ve broşür dağıtarak vatandaşı kampanya ile ilgili bilgilendirdi.

Türkiye'de ilk kez siyah naylon poşetin kullanımını 3 yıl önce yasaklayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, geçtiğimiz ekim ayında yapılan meclis toplantısında, Büyükçekmece Belediyesi sınırları içerisinde naylon poşet kullanımını tamamen yasakladı. (Ohh çok iyi yaptı.)

Naylon poşet kullanımının çevre kirliliğinin en önemli etkenlerinden biri olduğunu söyleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün market, mağaza, pazarlarda naylon poşet kullanımını yasakladıklarını söyledi.

Alışveriş ortamlarında kullanılan naylon poşetlerin, doğada dönüşüm süresinin yüz yılları bulduğunu dile getiren Başkan Akgün; ”Dünyada genelinde her yıl yaklaşık 500 milyar adet üretilen taşıma amaçlı naylon poşetler, nesli tükenmekte olan canlıların yok olmasına, besin zincirinin kirlenmesine ve katı atık depolama sahalarının verimliliğinin azalmasına neden oluyor. Gelecek nesillerin daha rahat ortamlarda yaşamlarını sürdürebilmelerini sağlamayı kendine hedef edinmiş bir belediye olarak tüm Büyükçekmece halkını duyarlı olmaya davet ediyorum ” dedi.

Kampanya ile ilgili vatandaşları bilgilendiren Başkan Akgün, herkesin doğa ve insan hayatı için büyük zararları olan naylon poşet yerine file, bez torba, kese kağıdı gibi geri dönüşümü kolay ürünleri kullanmaya özen göstermesini istedi.

Her zaman söylüyorum; ''Büyükçekmece'de yaşamak bir ayrıcalıktır.''

''Melekler Yüreğinizden Öpsün''

Sabiha Rana

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..