Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ağustos '12

 
Kategori
Basketbol
 

NBA sezon öncesi değerlendirmesi - Güneybatı grubu

Dallas Mavericks

 
 Geçen sezon Batıda 7. sırayı alan Mavericks play-offta ilk turda Oklahoma'ya süpürülerek herkesi düş kırıklığına uğratmıştı. Jason Kidd, Lamar Odom ve Jason Terry'i kaybeden Dallas öncelikle Kidd'in boşluğunu Brooklyn Nets ile sözleşmesi sona eren Deron Williamsla doldurmak istiyordu. Görüşmelerin sonuçsuz geçmesi ve Williams'ın Nets ile 5 senelik kontrat yenilemesinin ardından Delonte West ile sözleşme yenilendive Memphis'ten OJ Mayo alındı. Geçtiğimiz sezon 5 numarada sıkıntı yaşanmasının ardından Haywood gönderildi ve yerine New Orleans'tan Kaman alındı. Yine 2 sezondur kadroda olan Ian Mahinmi ise Darren Collison ve Dahntay Jones karşılığında Pacers'a yollandı. Güçlü bir ilk 5 kuran Mavs için tek sorun yoğun maç trafiğinde 1 ve 2 rotasyonundaki bench katkısı olacak gibi gözüküyor. Ancak geçen sezonki hayal kırıklığına rağmen bu sezon da en azından Batı finalini görmesi muhtemel ekiplerden biri konumundalar.
 
Houston Rockets 
 
 
 Lock-out sezonunda play-offtan 2 galibiyet uzakta kalan Rockets kadrosunda büyük bir değişikliğe gitti. Takımdan ayrılan isimler şu şekilde: Earl Boykins, Chase Buddinger, Marcus Camby, Samuel Dalembert, Goran Dragic, Courtney Lee, Kyle Lowry ve Luis Scola. Yani geçen sezonki ilk 5ten yalnızca shooting-guard Kevin Martin kaldı. Samuel Dalembert Milwaukee'ye gönderilirken Jon Brockman, Carlos Delfino ve Shaun Livingston alındı. Geçen sezonun gözde çaylaklarından milli basketbolcumuz Ömer Aşık ve Jeremy Lin(credible) da bu sezon Houston'da forma giyecek isimler arasında. Ayrıca New York'tan guard Tony Douglas, Boston'dan power forvet Sean Williams ve Jajuan Johnson ile Toronto'dan small forvet Gary Forbes da kadronun yeni üyelerinden. Çok fazla oyuncu kaybedildi ve alınan oyuncular bu boşlukları ne derece doldurur soru işareti. Açıkçası Houston açısından çok umutlu olmasam da Ömer'in daha fazla süre alarak kendini daha fazla göstermesini temenni ediyorum. 
 
 
Memphis Grizzlies 
 
 Geçtiğimiz sezon 7. maçta kendi evinde Clippers'a kaybederek play-off ilk turunda elenen Grizzlies kadrosundan yalnızca Jeremy Pargo, OJ Mayo ve Dante Cunningham'ı gönderdi. Cleveland'dan 2-3 numara DJ Kennedy, Minnesota'dan guard Wayne Ellington ve Toronto'da 2 sezondur çift haneli sayı ortalamasını yakalayan bir başka guard Jerryd Bayless ile anlaşan Grizzlies ayrıca yine bu mevki için 19 yaşındaki Tony Wroten'ı draft etti. Üst düzey bir ilk 5'e sahip olan Memphis'te tek sorun rotasyon. Öncelikle Darrel Arthur'un geçen sezon ki gibi pota altına bench katkısı yapması lazım. Jerryd Bayles, Quincy Pondexter gibi isimler ilk 5'e gerekli yardımı yaparlarsa bu sezon da başarılı bir grafik yakalayabilirler.
 
 
New Orleans Hornets
 
 Geçen sezonu 0.318'lik galibiyet yüzdesi ile (21-45) konferans sonuncusu olan Hornets için bu sezon işlerin değişeceğini söylemek isterdim ama pek öyle gözükmüyor. Üstelik bir de kadrosundan yıldızlar teker teker uçmakta. Emeka Okafar ve Trevor Ariza Wizards'a, Kaman Dallas'a, Marco Belinelli de Bulls'a gitti. Yıllardır eski formundan uzak Roger Mason, şutör özelliği ile bilinen geçen sene All-Star 3lük yarışında da boy gösteren forvet Ryan Anderson ve Wolves-Suns ikilisi ile birlikte girdiği 3lü takas sonucunda anlaştığı Robin Lopez ve Hakim Warrick dışında bir transfer de yapmadılar. Kısacası bırakın geçen sezonun üstüne koymayı, geçen sezondan bu yana süre gelen kayıpları bile henüz kapatabilmiş değiller. 
 
 
San Antonio Spurs
 
 Geride bıraktığımız sezon ligi 0.75lik galibiyet yüzdesi ile (50-16) konferans birincisi olarak bitiren Spurs, play-offlarda Batı Konferansı final serisinde Thunder'a 4-2 ile boyun eğmişti. Draf ettiği Marcus Denmon ve Nando de Colo dışında transfer yapmayan Spurs oyuncu da göndermeyip geçen sezon ki kadrosunu muhafaza etti. Tim Duncan 36, Ginobili 35, Stephen Jackson'ın ise 34 yaşında oluşu San Antonio'da yakın zamanda gerçekleşecek değişimlerin sinyalini veriyor. Disiplinli bir Alman futbol takımı görünümündeki Spurs'ün bu sezon da geçtiğimiz sezondaki çizgisini korumasını bekliyorum.
 
Toplam blog
: 2
: 50
Kayıt tarihi
: 18.08.09
 
 

94 Osmaniye doğumlu, öğrenci, genç olma yolunda ilerleyen "biri". ..