Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ocak '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Ne kadar şişman, çirkin ve aptal olacaksınız?

Ne kadar şişman, çirkin ve aptal olacaksınız?
 

Aman beyler! Böyle olmakta var!:))


Beyler sözüm size!

Şöyle bir düşünür müsünüz lütfen!

En son çevrenizdeki yaşlılara şöyle dikkatlice ne zaman baktınız?

Bakmak için değil, görmek için baktığınız anı düşünün!

Bunu bir an önce yapmakta yarar var. Çünkü o göreceğiniz şeyler, gelecekte aynaya bakma şansınız olduğunda sizde de var olacak.

Şişman, çirkin ve aptal görünümlü bir yaşlı olmak mı; dinç,karizmatik ve bilge bir kişi olmak mı güzel?

Elbet ikincidir tercih edilen.

Geçtiğimiz hafta, ünlü olmasa da mesleğinde uzman olduğunu randevu defterinden anladığım bir diyetisyen ile sohbet etme olanağı buldum.

Sohbet sonrasında, günümüzü 20 yıl kadar geride bıraktığımızda;yani özellikle gençlerin dilinde pelesenk olan ‘ yaş 70, iş bitmiş’ deyimine uyan biri olma dönemim geldiğinde dinç, karizmatik ve bilge biri olma kararını verdim.

Dr. Hale hanıma yaşımı söylediğimde “ Sizin yaşınızda olup ilk kategoriye dahil olmuş o kadar çok insan var ki!” deyince rahatlar gibi olsam da, “ Siz onlar gibi değilsiniz” demediği için eve geldiğimde boy aynasının karşısına geçip kendimi izleyip durdum. Sonucu merak etmediğinizi bildiğim için söylemem yersiz. Ancak Dr. Hale hanımın dediklerine kesinlikle uygulamam gerektiğine de karar verdim. Bu gün için değil canım, 25 yıl sonrası için gerekli…

Bu akşam sofraya bir göz atmakla ve ölçme-değerlendirme yapmakla işe başladım.

Dr Hale dedi ki “ Doyduğunuz halde sofrada yemediğiniz bir şeyin var olduğunu fark edip ondan,tadımlıkta olsa bir parça almayı düşünüyorsanız, bu, çok yediğiniz ve porsiyonlarınızı kesinlikle küçültmeniz anlamı taşıyormuş..

Düzenli olarak sabah ve akşam tartılmayı alışkanlık haline getirmeliymişiz.Veee belimizi ölçmeyi! Bu ikinci işlem olmazsa olmazlardanmış. Tartılmak genel vücut ağırlığı konusunda fikir sahibi olmayı sağlıyormuş. Ancak bel ölçüsü göbek çapını belirleyen, bel ve yanlardaki yağ kümeleşmelerini belirleyen; yani şişmanlığın tespitine yarayan en önemli işlemmiş...

Şu an spor yapmıyor ya da bunu yapmayı düşünüp hep bir takım bahanelere sığınarak erteliyorsak gelecekte kesinlikle hekimlerin isteyeceği yürüyüşleri bile yapmaktan alıkoyucu önemli bir faktörmüş. Gelecekte düşme riskinin fazla olduğunu, kemik yapısı nedeniyle kırılmaların fazla olabileceğini ve bu kırılan kemiklerin kaynamalarının aylar sürebileceğini de belirten Dr Hale hanım ağırlık kaldırmanın bu konuda en önemli eylem olduğunu söyledi. Ne kadar çok ağırlık kaldırılırsa o kadar çok kas demekmiş; ne kadar çok kas, o kadar sağlıklı metabolizma demekmiş ve ne kadar çok ağırlık kaldırmak o kadar çok yağ yakmak demekmiş…

Bu üç olaya dikkat ettiğimizde; soframızda ve tabağımızda ne var ne yok silip süpürmek yerine doyduğumuzu hissettiğimizde sofradan kalkmak, her gün belimizi ölçmek ve tartılmak,bir de ağırlık kaldırarak kaslarımızı geliştirip metabolizmayı güçlendirip yağları yaktık mı iş bitti demektir..

Bu üçlü şişmanlamamak için gerekli olanlar..

Çirkin ve aptal görünümlü bir ihtiyar olmamak için aldığım tiyoları da daha sonra paylaşalım mı?

 
Toplam blog
: 126
: 1276
Kayıt tarihi
: 10.09.06
 
 

48 yıldır yaşıyorum.Gazeteciyim, müzisyenim, babayım... Önce insan ve iyi bir yurttaş olabilme çab..