Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Ramazan İlker Erdoğan

http://blog.milliyet.com.tr/ilkerdeep

11 Mart '13

 
Kategori
Sinema
 

Ne kelebek, ne de rüya; sadece "şiir"

Ne kelebek, ne de rüya; sadece "şiir"
 

"AŞK" en güzel bahanesiymiş "ŞİİR"in (fimden)


        Uzun zamandır yapmayı planladığım bir şeyi yapıp, en sonunda "Kelebeğin Rüyası" filmini dün izledim. Aslında filme gitmeden önce genel beklentim, klasik Yılmaz Erdoğan filmleri standartlarında (zeka yüklü şakalar,gülümseten kareler) bir film olacağıydı.

        Film başlar başlamaz, beklentimin üstünde -tabi ki müthiş pastoral manzaralar eşliğinde- müthiş bir şaheserle karşılaştım. Daha ilk sahneden, seyirciyi içine çeken duygu yoğunluğu, filme değişik bir tat katıyor.
       
Her dönem filminde olduğu gibi, bu film de sizi bulunduğunuz gerçeklikten alıp bambaşka bir aleme sürüklüyor. Filmin geçtiği coğrafi şartlar sayesinde, ilk başta biraz yadırgasanız da hemen sizi içine çekip, o zamanda yaşıyormuşsunuz hissini veriyor.
       
Bir kere Yılmaz Erdoğan'ı ilk tebrik etmemiz gereken husus, başarılı oyuncu kadrosu. Oyuncuların hiçbiri, oynadığı rolde sırıtmıyor. Oynadığı rol diyorum ama aslında o kadar doğal bir şekilde rolün hakkını veriyorlar ki, içinizde hiçbir şüphe kalmıyor.
       
Yine filmi izlemeyenler varsa diye çok fazla ayrıntı vermeyeceğim fakat şu kadarını söylemeliyim, mutlaka görmeniz gereken bir film. Yılmaz Erdoğan Sinema' sı açısından bir başyapıt niteliği taşıyan film, öncekilerden farklı olarak mizahın yoğun hüzünle iç içe olabileceğini de gösteriyor. Zaten iyi mizah, Erdoğan'ın da dediği gibi hüznü de barındırabilmeli.
       
Son olarak da şunu söylemeliyim, filmde 2 şairin(aslında 3 şair) hikayesi anlatılırken, filmde geçen replikler ve şiirsel sözlerin zaman zaman görsel olarak seyirciye gösterilmesi,(özellikle en son sahne) izleyiciler için hoş bir sürpriz olarak, filmin görülmesi adına davetiye niteliğinde.

Bu blog Sinema sitesinde de yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 10
: 528
Kayıt tarihi
: 25.09.09
 
 

16 Temmuz 1980, İstanbul doğumluyum. Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü mezunuyum. İSMEK'in açtı..