Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Haziran '09

 
Kategori
İzmir
 

Ne mutlu izmirliyim diyebilene

Ne mutlu izmirliyim diyebilene
 

İZMİR


Konu sıkıntısı çektiği için İzmir sayesinde para kazanan köşeyazarı bayan; ısrarla İzmir'i kötülemeye devam ediyor. İlgi çekmek ve çok okunmak adına İzmir hakkında yazdığı yazılarda devamlı şehri ve içinde yaşayan insanları küçümseme hali inanılır gibi değil.

Hayatın hergün zorlaştığı şu günlerde açıkçası okuduğu yazılarda bugüne ve yarına dair bir umut, bir teselli arayan insanlar ister istemez taraf olmaya zorlanıyor. Oysa burda doğup burda büyüyen ve bu topraklara gönül verenlerin kösteğe değil, desteğe ihtiyacı var. İzmir hakkında yazı yazarken ya da konuşurken daha dikkatli, daha saygılı olmalı herkes. Haddini bilmeli, bilmeyene de bildirmeli. Bunca sorunun içinde kıvranan ülkemizde dimdik ayakta kalmayı başarmış insanların şehri İzmir. Geçmişi unutmayanların, Kurtuluş Savaşı'yla gurur duyanların ve seçimlerde onca tehdite ve tahriğe rağmen oyunu satmamış ve Atatürk ilke ve inkilaplarına sahip çıkan insanların yaşadığı yer. Havası, suyu, toprağı, doğası ve deniziyle cenneti andıran güzeller güzeli Anadolumuzun simgesi.

Ekmek kavgası, yaşam savaşı nedeniyle İzmir'i terk etmek zorunda kalan her İzmirli, hiçbir zaman dönemese bile, bir gün mutlaka şehrine döneceği duygusuyla yaşar.

İzmir'in üzerine ölü toprağı serilmiş bir emekli kenti olmaya doğru hızla gittiğini iddia edenler İzmir'in nasıl cıvıl cıvıl bir şehir olduğunu unutmuş olmalı. Eminim çoğunun emekli olduğunda gelip, yaşamak isteyeceği ilk şehirdir İzmir.


Sayın bakalım hayatınızdaki gerçek İzmirlileri.Hayatınızı öyle veya böyle nasıl da değiştirmişler değil mi? Yoksa sizin hayatınız henüz değişmedi mi?

 
Toplam blog
: 34
: 1352
Kayıt tarihi
: 10.08.07
 
 

İngilizce öğretmeniyim. Ailem benim her şeyim. Yazmayı çok seviyorum. Söylediklerim karşımdakiler..