Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Kasım '07

 
Kategori
Güncel
 

Ne oluyoruz? Yeter artık yeter!

Ne oluyoruz? Yeter artık yeter!
 

Kasım başında Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı, TÜFE de %7 kusurmuş enflasyon. Eh fena sayılmazdı ama birden maliye bakanlığı akaryakıtta ve tekel ürünlerinde ÖTV artışına gitti. Hadi tekel ürünleri neyse zevk işi o ama ya akaryakıt! O öyle mi? Her şeyi etkiliyor buraya yapılan zamlar.

Doğrusunu isterseniz enflasyon rakamlarının açıklanmasından sonra yapılan bu zamlar hinlik kokuyor ve büyük bir oyunun parçası gibi geliyor bana. Neden mi? Bizler devleti bir ana ve baba gibi görürüz, nedense budur bizim devlet terbiyemiz. Ana baba çocuklarına yalan söyler mi? Çocuklarına bile bile, gözlerinin içine baka baka kandırır mı? Kandırmaz benim bildiğim ana babalar çünkü bizim kültürümüz dürüstlüğü emrediyor çocuklarına karşı ana babaları.

Ama bizim devletimiz ne yapıyor? Verdiği üç kuruşluk zammı üçyüz kuruşla geri alıyor. %2 ver, % 15-20 lerle geri al. Olmadı beyler ayıptır bu, etik değildir. Zulümdür bu yapılanlar. Hele hele memura ve emeklilere karşı yapılan bu haksızlıklar zulmün daniskasıdır.

Vatandaşlar size bu şekilde haksız ve keyfi zam yapasınız, istediğiniz zaman vergileri arttırasınız diye oy vermedi beyler. Dikkat edin! Bizleri iyi yönetsin, refaha ulaştırsın, haksızlıklarla mücadele etsin, memuru emekliyi, dar gelirliyi kollasın diye oy verdik bizler. Siz, dedirmeyin “KEŞKE VERMESEYDİK” sözünü bizlere, pişman etmeyin bizleri, vatandaşı ve bu ülkenin insanlarını.

Söyleyin Allah aşkına; hangi gerekçe ile ÖTV yi arttırdınız, neye dayanarak yükseltiyorsunuz oranları. Daha düşüreceğinize, hayatı ucuzlatacağınıza. Bu kadar mı beceremiyorsunuz yönetmeyi, bu kadar mı beceremiyorsunuz vergilerinizi toplamayı da dolaylı vergileri arttırıyorsunuz. Yazık beyler yazık bu insanlara, haksızlık yapıyorsunuz bu garip halka. Çekin elinizi bizim mutfağımızdan, tenceremizden. Hiç mi insaf yok sizlerde, hiç mi sıkılmıyorsunuz bu kararları alırken, hiç mi düşünmüyorsunuz? Pes doğrusu pes.!!!! Söyleyin siz nerede yaşıyorsunuz? İnanın bunu soruyorum kendime hep; nerede yaşıyor bu kararları alanlar diye. Yoksa ramazanlarda yaptıklarınız hep gösteriş mi idi? Öyleyse yazık ki yazık

Eğer seçim meydanlarında dendiği gibi ve zaman zaman gazetelere yansıdığı kadarıyla eğer fakir fukaranın, memurun, emeklinin hükümeti iseniz derhal bu yapılan haksızlığı geri alın, belki o zaman dürüstlüğünüzü ya da verdiğiniz sözlerde duracağınızı ispat edebilirsiniz. Yok artık sizlere de inanmayacağım kendi adıma ve çevremdeki herkes gibi. Eleştirdiklerinizden ne farkınız kaldı sizin. Hep aynısınız, aynı. Şu kadarını da söyleyeyim ki sessiz kalıyorsa bu insanlar ve bu halk; sadece ve sadece DEVLETİNE DUYDUĞU SAYGIDANDIR. Unutmayın halkımız devletine karşı saygılı ve sabırlıdır, tabii bir noktaya kadar. Cevabını öncekiler gibi sandıkta alırsınız çok geçmeden. Yakında yerel seçimler var! Nasılsa dişimizi sıkmayı öğrendik artık. Anlayana sivrisinek saz……..

 
Toplam blog
: 22
: 3684
Kayıt tarihi
: 23.04.07
 
 

Emekli öğretmenim. Kütahya ili Tavşanlı ilçesinde yaşıyorum. Hayatı ve insanları seviyorum. İnsanlar..