Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mayıs '11

 
Kategori
Güncel
 

Ne var bunda..?

Ne var bunda..?
 

yenermustafa


Şok… Şok… Şok… 

Sibel Üresin; “çok eş yasal olsun” demiş. 

Neden bu kadar şaşırdınız..? Bu tepki niye...? Ne var bunda...? 

“Parasız eğitim istiyoruz” diye pankart açan öğrencilerin 14 aydır tutuklu olmasına şaşırmıyor, tepki göstermiyorsunuz da, buna mı şaşırıyorsunuz..? Nasıl bir açıklama bekliyordunuz kendisinden...? Toplumda yükselen şiddet dalgasından şikayetçi olmasını, kadınlara yönelik töre cinayetlerini kınamasını mı..? 

Dahası da var… Haberin sadece başlığını okuyup, ondan sonra mı yorum yapıyorsunuz..? Söylediklerinin detayına inen bir kişiye bile tesadüf etmedim ben. Aslında şimdi tepki gösterenler, Üresin’in söylediklerine bakıp kıs kıs gülmeli, O’nu aile içi iletişim seminerler vermesi için bünyesinde barındıran belediyelerin ise, işine derhal son vermeleri, hatta şiddetle kınamaları gerekirdi. 

Bakın ne diyor Üresin; “Erkek, bir başkasıyla imam nikâhı yapacağı zaman karısından izin almak zorunda değil. 4’üncü kadına kadar imam nikâhıyla evlenebilir. Ancak 2., 3. ve 4. eşler suiistimal ediliyor. ‘Boş ol’ dendiği zaman kadın ortada kalıyor. Bu nedenle çokeşlilik yasalaşmalı. ” 

Pekiyi ne demek bu..? Şeriat hükümleri kadını güvence altına almamış, bu hükümler ikinci ve sonraki eşlerin suistimal edilmesine sebep oluyor demek değil mi..? Şeriat hükümlerinin eksik ve yetersiz olduğunun itirafı değil mi..? 

Aynı soru Üresin’i istihdam eden Belediye Başkanları içinde geçerli. Sayın Başkanlar, Üresin’in şeriat hükümlerinin yetersiz kaldığının itirafı niteliğindeki bu sözleri hakkında ne düşündüklerini açıklayabilirler mi acaba...? 

 
Toplam blog
: 20
: 592
Kayıt tarihi
: 29.04.11
 
 

1966 İstanbul doğumluyum. Çukurova Üniversitesi İşletme bölümü okudum. Halen İstanbul'da yaşıyorum. ..