Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Nisan '08

 
Kategori
Güncel
 

Neden polis olunur ki?

Neden polis olunur ki?
 

Neden Polis olur acaba gençlerimiz?

Yaşadığımız sürece karşımıza çıkabilir onlar, insanız ne zaman hangi olayla karşılaşacağımızı önceden bilemeyiz, belki karşınıza çıktı, belki çıkmadı. Yaşadığımız bir musibetten dolayı da olabilir başka bir vesile ile de, iyi bir insan olduğunu hissedersiniz. Söyleyebilirseniz kendisine de söylersiniz "Bütün polisler böyle olsa" diye, böyleden kasıt bir tanıdığımız bir bildiğimiz gibi olsa sanki Ahmet amcanın oğlu diyesiniz gelir, ama böyle yapmam gerek deyip sizin istediğinizin, düşündüğünüzün dışında davrandığı zaman da zaten hepiniz böylesiniz polis milleti değil misiniz der geçeriz.

Akrabalarımızın, eşin dostun eli yüzü düzgün, sağlam karakterli oğlu veya kızı "Polis olacağım" dediğinde de hemen sen ne yapıyorsun? Başka iş mi yok çocuğu ziyan edecen deriz. Eee hem şikayet ediyorsun hem de olması gereken insanların polis olmasını engelliyorsun o zaman şikayet etmeye hakkımız var mı?... Yok.

Okumayı, yazmayı seven insanlara hitap etmeyi, onlara saygılı davranmayı bilen insanların polis olmasına yardımcı olmaz desteklemez isek elimizdekiler ile yetinmek hatta ve hatta onlara sahip çıkmak durumundayız ya onlar da vaz geçerse polislik kimlerin eline düşer siz düşünün.

Yani işimize geliyorsa severiz iyi insan olurlar da işimize gelmezse toplumdaki en kötü insanlar oluverirler!

Peki neden Polis olur acaba gençlerimiz?

Maaşları çok mu fazla, ailelerine refah seviyesi çok yüksek bir hayat mı vadediyor Polislik, çalışma saatleri düzenli olacağından ailelerine istedikleri kadar zaman ayırabilecekleri bir meslek mi ?, toplum içinde ayrıcalıklı bir yere sahip olabilecekleri bir meslek mi Polislik?

Yoksa bu gençlerimiz polis olur İzmir'e giderimde parayı nereden bulduğu belli olmayan zengin bir işadamımızın oğlu gecenin bir vakti görev yaptığım bölgede gezerken silahımla vururum da, ulusal medyamızın yargısız infazı sayesinde meşhur olur ülkemde herkes beni tanır diye mi Polis olur?

Yoksa emekli başkomiser babasının yirmi sene önce görev yaptığı Kızılcahamam'a tayin ettiririm kendimi de hem onun o zaman çektiği sıkıntıları ben de yerinde yaşarım. Hem de gecenin ilerleyen saatlerinden birinde bulunduğum bölgenin asayiş ve huzurunu sağlamaya çalışırken durumundan şüphelendiğim halde yanında çocuğu olduğu için silahımı kullanmadığım şizofren, dengesizin biri beni vurup ailemi babasız bırakır diye mi polis olur?

Yoksa nişanlı iken mecburi hizmetini yapmak için gideceği güneydoğuda teröristler tarafından pusuya düşürülüp çok sevdiği nişanlısıyla evlenemeden aramızdan ayrılmak için mi Polis oluyorlar acaba?

Akrabaları veya yakın tanıdıkları kişiler içinde Polis olmayanlar onların içinde bulunduğu sosyal, ekonomik durumu bilemezler zaten ilgilerini de çekmez bu konu ve maalesef toplumumuzda da çoğunluktur bu kişiler.

Mahallemizin bakkalına, manavına gazete aldığımız bayiye meraba, günaydın der selam veririz hayırlı işler dilerizde mahallemizde oturan veya görev yapan Polisi gördüğümüzde ya görmezden geliriz yada kafamızı çeviririz neden? ayrı bir dünyanın insanımı onlar, bizim tanıdığımız Ayşe teyzenin, Fatma teyzenin veya Mahir amcanın oğlu değilmidir onlar Polis olmasalardı yine mi selam vermeyecektik.

Onlar bizimle aynı havayı, suyu paylaşan toplumumuzun yaşadığı sorunları aynen yaşayan, hatta kendi sosyal haklarını da arayan memur arkadaşlarıyla görevi icabı karşı karşıya gelen insanlar değil mi?

Toplumumuzun kültür seviyesi arttıkça, birbirini seven haklarına saygı duyan insanlarımız çoğaldıkça Emniyet Teşkilatımızın mensuplarınında orantılı olarak seviyesi artacak, vatandaşı ile daha barışık olacaktır.

Dünya üzerinde kurulu olupta vatandaşının asayişini, huzurunu sağlamak için Polis teşkilatına ihtiyaç duymayan hiç bir düzen hiç bir sistem yoktur.Düzen veya sistem ne olursa olsun Polis vatandaşının huzurunu, asayişini sağlamak için çalışacaktır varoluş sebebi budur.

Bu sebeple Polisimizi ayrı bir dünyanın insanı gibi görmeyelim. Toplumuzun yaşadığı sorunları onlarda aynen yaşamaktalar ve inanın ki aynı şartlarda aynı mesleği bir, çoğumuz yapmayız veya yapamayız en azından bu nedenle onlara saygı duymalıyız her toplumda çürük elmalar olur ve olacaktır onlar zaten kendilerini gösterirler kurunun yanında yaşı da yakmayalım haksızlık etmiş oluruz.

Emniyet teşkilatımızın genç Cumhuriyetimizle birlikte yaşlanarak, nice kuruluş yıldönümlerini halkımızın huzur ve refah içinde yaşadığı ortamlarda kutlaması dileklerimle saygılar sunarım.

Sevgiyle kalın.
 
Toplam blog
: 19
: 1370
Kayıt tarihi
: 21.08.07
 
 

1961 Samsun - Çarşamba doğumluyum. Memur emeklisiyim. Evli ve üç çocuk babasıyım. Halen Kdz. Ereğ..