Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

06 Nisan '08

 
Kategori
Güncel
 

''Polis amca'' İMDAT!

''Polis amca'' İMDAT!
 

Teşekkürler Türk Polisi


Her türlü sıkıntımızda ''İMDAT POLİS'' demeyi, hepimiz çok iyi biliyoruz değil mi?

Peki, polisin her türlü derdini sıkıntısını biz ondan daha mı iyi biliriz?

Hayır.

İşte bunun için, istiyorum ki emekleyen kalemim sussun, yazmasın..

Bizler büyük küçük hepimiz onların kendi seslenişlerine, kulağımızla birlikte gönlümüzüde verelim ve çok şeyi borçlu olduğumuz polislerimizi, bu önemli haftalarında, kendi kalemlerinden okuyup anlamaya çalışalım diyorum!

Türk Polisi 163 Yaşında.

''Polisin ne kadar zor görevleri olduğunu her halde inkar edecek kimse yoktur. İşte bu yazıda polisin sıkıntılarına ufak bir izdüşüm..''

Bizler polis memurları olarak, normal güvenlik hizmetlerinin haricinde;

1- Herkesin hafta sonu ailesiyle piknik yaptığı, istirahat ettiği, yada keyif alacağı aktiviteler yaptığı bir zamanda, futbol maçlarında güvenliği sağlamak. (üstelik stada seyirci ve futbolculardan önce gelip en son çıkmak da cabası )
2- Gündüz mesaiden sonra polisiye tabirle “uygulama” dediğimiz ve extradan kontrolleri yapmak.
3- Açık öğretim sınavlarında ve diğer sınavlarda güvenliği sağlamak. (üstelik okula herkesten önce gelip en son çıkarak ve gözetmenlerin fazladan sınav ücreti aldığı yerde daha fazla çalışılmasına rağmen ücret almadan çalışarak )
4- Seçimlerde güvenliği sağlamak. (Tüm izinlerin iptal edilerek istirahatli demeden tüm personele görev yazılması bir yana herkesten evvel sandık başında olunmasına rağmen yine sandık görevlilerinin belli bir ücret almasına mukabil ücretsiz çalışarak)
5- Bayramlarda, bayram yapmak bir yana, insanlarımızın güvenliği adına daha fazla mesai yapmak.
6- Konser, miting vb. etkinliklerde güvenliği sağlamak. (ücretini ödemek zorunda oldukları için bu etkinlikleri tertip edenler genellikle Özel güvenlik personeli kullanmazlar)

gibi daha pek çok işi icra etmekteyiz. Burada kesinlikle yanlış anlaşılmak istemiyoruz. Bütün bu işleri yapmaktan şikayetçi değiliz ama karşılığını alamamak da insanı düşündürmüyor değil.

Yukarıda saydığımız maddelere karşılık “beğenmiyorsan git başka iş yap, bu işi yapacak pek çok kimse var” kabilinden karşılıklar da çok geçerli olmasa gerek. Aksi taktirde “Bizim meslek de çok zor” yada “Emeğimin karşılığını alamıyorum” gibi sözleri sarf eden kimselerin ve hatta “Enkaz devraldık” diye şikayet eden iktidarın sözleri de aynı şekilde karşılık bulabilir.

Evet amacımız mızmızlanmak veya şikayet etmek değil hukukun temel prensiplerinden olan “nimet-külfet dengesi”nin gözetilerek çalışanlara hakkının verilmesidir. Ülkemizde, Cumhurbaşkanlığı başta olmak üzere, Meclis, Merkez Bankası, RTÜK, gibi yaklaşık 15 ayrı kurumun bazılarında çalışanlar “bir ay tek bir ay çift maaş”, ”yıllık ikramiye” veya “neredeyse normal bir memurun aldığı maaş kadar fazla maaş” şeklinde çalışmaktadır. Bu insanlar teknik personel olmamasına rağmen, diğer kurumlarda aynı işi yapan insanların daha az maaş aldığı bir yerde fazladan ne ortaya koyuyorlar? Artıları ne yada neler? Merak ediyoruz.

Yukarıda bahsedilen konuların dışında Türk Polisi’nin, gerek eğitiminde ve gerekse mesleki başarılarında eski dönemlerle kıyaslanamayacak bir ivme yakaladığı da yadsınamayacak bir gerçektir. Bunun en büyük göstergesi de son yıllarda hem terör hem de çete suçları ile yapılan mücadeledeki başarılar ve kamuoyundaki güvenilir kurumlar listesindeki sıralamadaki yükseliştir.Yani Polisimiz bir yandan önemli operasyonel çalışmalara imza atarken bir yandan da Halkla entegre olmayı başarabilmiştir.

Bir başka konu da Sn. Başbakanın seçimlerden önce birkaç TV programında polise verdiği “iyileştirme” sözü. Sn. Başbakan bu sözü keşke hiç vermemiş olsa idi. Zira ne zaman gazetelerde ve TV de Polise zam haberi çıksa ev kiralarımız, ev sahiplerince “zam aldınız” sözleri ile artırılmaktadır. Ailelerimiz bile maaş bordromuzu göstermemize rağmen “bilgisayarda yazdırmışsınızdır, Devlet bir sürü zam yaptı polislere” diyerek aldığımız maaşa inanmamaktadırlar. Bu anlamda arkadaşlarımız arasında, son seçimlerde iktidar partisine oy verdiğine pişman olanlar da az değildir.

Sonuç olarak bizler, bu mesleği inanarak ve severek yapıyoruz. Hak etmediğimiz bir kuruşu bile istemiyoruz ama lütfen aile hayatımızdan fedakarlık yaptığımız gece nöbetlerimizi ve ücretini almak bir yana hem fazla mesai yaptığımız hem de cebimizden para harcamak zorunda kalarak gittiğimiz maç, konser ve sınav gibi görevleri telafi edecek makul bir iyileştirme istiyoruz. Saygılarımızla…

Türk Polisi

''Teşekkürler Türk Polisi''

Allah'ım,
İnanıyorum ki ''Değerli Devlet Büyüklerimiz'' bu yazılanları okurlar ve bir an önce polisimizin iyileşmesine yardımcı olacak o sevap dolu adımları, tez vakitte atarlar inşallah..

Polis amcamı (her bakımdan) lütfen iyileştir ''Devlet Baba'' :(

Melekler yüreğinden öpsün ''Polis amca''


Yazının kaynağı: http://www.polis.web.tr/article_view.php?aid=18695

Klip VATAN İÇİN: http://www.iem.gov.tr/iem/

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..