Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Kasım '20

 
Kategori
Güncel
 

Neden Reform Geekmiyor?

Son günlere hukuk reformu hakkında yazılıyor çiziliyor ve görsel medyada tartışılıyor bilindiği gibi.

Sizce hukuk reformu gerekiyor mu acaba sevgili okurlarım?

Bana göre gerekmiyor.

Nedenini söylemeye çalışayım..

Türkiye Cumhuriyeti anayasasında adalet ve insan hakları konusunda avrupa normlarına uygun şekilde yer aldığını kimse inkar etmemelidir. Anayasada insan odaklı insana dair ve insanın özel haklarının korunmasından tutunuz insanların daha refah seviyede yaşaması için yapılması gereken koşullara kadar tek tek yer almaktadır.

'Anayasada yer alan hukuk sistemi avrupa hukuk sisteminden hiç bir farkı olmamasına rağmen neden hukuk sistemi tartışılıyor ve hukuk reformundan söz ediliyor?' diye sormanızda hiç bir sakıncası yoktur.

Yerinde bir soru.

Kağıt üzerinde adalet hak hukuk konularında yer alması yeterli olmamakla birlikte, asıl önemli olanın yürütmede olduğu gerçeğini göz ardı etmememiz gerekir diye düşünüyorum.

Hukuk ve adalet meselesi bir vijdan meselesidir. Hukuk'u uygulamak veya uygulamamak tamamen yargıçların düşünsel ve yorumsal durumlarına bağlı bir durum olduğunun altını çizerek yargıçların asla ve asla siyaset kulvarında yer almamalı ve evrensel normlarla kanaatlerini geliştirmelidir aksi halde adaletten söz etmek oldukça güç olur.

Yazılan ve çizilenlerden yola çıkarak herkes Demirtaş ve Kavala örneğini kendi görüşüne göre değerlendirmesini isterim.

Bir suç ya vardır ya yoktur.

Bir suçlu tahliye edildikten sonra 'beğenedim tahliyeyi' demeye hiç bir yargının hakkının olmadığını ve eğer böyle bir durum söz konusuysa hangi ülke olursa olsun o ülkede adaletten söz etmek epeyi güç olur diye düşünüyorum.

Kimse tereddüt etmesin ki Türkiye bir hukuk devletidir.

 

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..