Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mayıs '09

 
Kategori
Futbol
 

Nefes nefese

Nefes nefese
 

Beşiktaş şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı. Eğer büyük bir futbol mucizesi olmazsa Şampiyon olacak. Şampiyon olacak olmasına ama ondan sonrası için çok çalışması gerekecek. Çünkü bu oyun anlayışı ile şampiyonlar liginde başarılı olması çok zor.

Gelelim dün akşam ki derbiye. Beşiktaş'ın üzerinde inanılmaz bir baskı vardı. Tüm final maçlarında olduğu gibi. Çünkü kadronun tamamına yakını henüz şampiyonluk yaşamamış oyunculardan oluşuyor. Buna bir de İnönü'nün atmosferi eklenince stres iki katına çıkıyor futbolcularda. Galatasaray dün akşam sezonun en iyi maçını oynadı bana göre. Çok arzulu ve istekliydiler. Bu futbolu görünce 33. haftaya kadar neredeydiniz demeden geçemiyor insan. Beşiktaş ise genelde savunmada kalıp kontralarla rakibini avlamaya çalıştı. Duran toptan gelen golle öne de geçti. 2. yarıda kontralarla farkı arttırır diye düşünüyordu herkes. Ama öyle olmadı. Garip bir şekilde 2. yarının başında tam 3 kontra verdi Beşiktaş rakibine. Kendi sahanda oynuyorsun 1-0 öndesin. Şampiyonluğa gidiyorsun. Rakibin formsuz, moralsiz ve eksik. Ama buna rağmen pozisyon veriyorsun kalende. Baroş karşı karşıya atamıyor. Tabi Rüştü'yü de kutlamak gerekir bu pozisyonda. Açığı çok iyi kapattı. Sonra Kewell golü atıyor. Sonra Yusuf çıkıyor sahneye. Verilmeyen penaltının acısını çıkartırcasına hakeme nazire yaparcasına golünü atıyor. Eyvah diyen Beşiktaş taraftarının gönlüne adeta su serpiyordu. Holosko etkisizdi maçta. Geride kaldı. Kendisinden beklenen kanat bindirmelerini yapamadı dün akşam. İki takım da disiplinden uzak bir mücadele ortaya koydular. Futbolcular çok yoruldular çok mücadele ettiler. Tabi Galatasaraylı futbolcuların bu denli mücadele etmelerinin bir sebebi de yaklaşan transfer dönemi. Başarısız geçen sezonun ardından birçok futbolcu ile yollar ayrılacak. Bu sebeple yerini sağlamlaştırmak isteyen futbolcular canla başla mücadele ettiler.

RÜŞTÜ, YUSUF VE ERSNT

Beşiktaş takım halinde çok iyi mücadele etti. Takım inanmış şampiyonluğa. Ama Rüştü, Yusuf ve Ernst 'i ayrıca değerlendirmek gerekiyor. Eğer Beşiktaş şampiyon olacak ise bu üç ismin katkıları çok fazla. Rüştü'nün karşı karşıya çıkardığı pozisyon ve özellikle Arda'nın korneri inanılmazdı. Kornerden gelen topu Türkiye'de Rüştü'den başka çıkaracak kaleci yok gibi. Yusuf ise takım dara düştüğü anlarda golleri ve asistleri ile hızır gibi yetişti adeta. Ernst ise tam bir görev adamı. Yılmadan, yorulmadan mücadele ediyor.

Sonuç olarak son haftaya geldik. Nefes nefese bir lig finali yaşıyoruz. Ligin altı ve üstü olağanüstü maçlara sahne olacak hafta sonu. Son düşecek takım, şampiyon, şampiyonlar ligine katılacak takım ve UEFA'ya gidecekler bu hafta belli oluyor. Bize de bu heyecanı doyasıya yaşamak kalıyor.

İyi seyirler!!!

 
Toplam blog
: 13
: 1469
Kayıt tarihi
: 27.04.09
 
 

14 ocak 1977 samsun Bafra doğumluyum. Bafra kolay lisesi'nden 1994 yılında mezun oldum. 19 Mayıs üni..