Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Haziran '11

 
Kategori
İlişkiler
 

Nefret edilesi kadın halleri

Nefret edilesi kadın halleri
 

Hepsi mükemmel değil ne yazık ki.


Vallahi de billahi de, bu ülkede insan kavga dövüşten ve boş laftan öteye geçemeyen siyaset haberlerinden, sonu gelmez felsefi arayışlardan ve ağır muhabbetlerden kaçmak istiyor bazen. 

Eh bizde insanız canım. 

O halde ciddiyete biraz ara ve buyrun, en nefret ettiğim 10 kadın hal ve durumları… 

10-Erkeksi, Kaba Saba Kadınlar: Yok yok benden uzak olsunlar da ne halt ederlerse etsinler. Nedir o erkek ağzıyla konuşmalar falan? Bu tiplere daha çok gençlikte rastlanıyor. Son derece iticiler. Varsa kadın gibi kadın beri gelsin diyorum o halde. 

9-Üst Üste Çorap ve Tayt Giyen Kadınlar: Bu nasıl bir zevksizliktir yarabbi? diyor ve konuyu deşmiyorum. 

8-Hoş ama Boş Kızlar: Tamam, sokakta yanında gezsin; ya ötesi? Hangi aklı başında erkek böyle bir işkenceye katlanabilir ki? 

7-Tikky Diye Adlandırılan Kızlar: Yoruma gerek yok. 

6-Eteğin İçine Astar Giyen Kadınlar: Bu ucubeden vazgeçemeyen kadınlara sadece şunu soruyorum: siz beyaz gömleğin içine kolsuz beyaz atlet giyen erkekler hakkında ne düşünüyorsunuz? 

5-Mini Etek Giyip Çekiştirip Duran Kızlar: E kızım çekiştireceksen ne giyiyorsun? Ha, erkekler çok bakıyor ve rahatsız oluyor olabilirsin de, İsviçre’de yaşamadığının farkındasın sanırım. Eh o zaman çekiştireceksen giyme gitsin. Böylece kendini aşmaya çabalayan ama kendisiyle çatışan kız imajı vermemiş olursun insanlara. 

4-Değişmemekte Direnen Kadınlar: Dünya değişir, rejimler yıkılır ve yeniden kurulur, insanoğlu değişmeden duramaz ama bu kadınlar aynı kalmakta inat eder. Kimler mi onlar? Çevrenize şöyle bir bakın bolca görebilirsiniz onlardan. Kendi inançlarını ve doğrularını evrensel bir doğru olarak kabul edip bunda direnmezler mi bir de? Bize yeni şeylerle gelin artık lütfen. 

3- Bakımsız Kadınlar: Evet 7 ve 8.maddelerdeki ucubeler gibi olmayın ama kendinize de bakın canım; pasaklı ve döküntü kadınlar da hiç çekilmiyor be. 

2-Hayatta Tek Amacı Zengin Bir Erkekle Evlenmek Olan Kızlar: Kızım hadi yürü, anca gidersin! Tanrıdan dileğim, babayı alırsın umarım. 

1-Tek Bir Alanda Bile Artısı Olmayan Kadın: Evet, aynen başlıktaki gibi, yaşamında tek bir başarısı, hayata dair elle tutulur tek bir düşüncesi olmayan, üstelik bir de ne halde olduğunun farkında olmayan kadın. Diyecek laf yok, ama şöyle diyebilirim en azından, “hem kel hem fodul”. 

 
Toplam blog
: 47
: 1149
Kayıt tarihi
: 24.11.10
 
 

Praksise düşünceden varan bir romancı, kültür eleştirmeni, otodidakt bir feylesof, yaşam gözlemci..