Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ocak '08

     
    Kategori
    Güncel
     

    Nerede o eski bayramlar?

    Yıllar önce Şenpazar’a Ulusal Bayramlara giderken içimizde daha bir coşku olurdu. Gerek 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ve gerekse 29 Ekim Cumhuriyet Bayramları daha bir coşku içinde kutlanırdı. Bu Bayramlarda sazı ile emekli öğretmen Rahmi ÖZDEN’in emekleri ve halk Eğitimi Merkezi Müdürü emekli öğretmen Selahattin ACAR’ın girişimi ile kurulan yöresel folklör ekibi izleyenlere ayrı bir sevinç yaşatırlardı. Bayramın başlangıcını yöresel davul zurna ekibi çarşıda çaldıkları yöresel müziklerle yurttaşlarımızı havaya sokar, ardından öğrencilerimiz yöresel kıyafetlerle, yöresel oyunlarımızı yaşatırlardı. Şimdi ise daha fazla olanak olmasına rağmen o güzelliklerden mahrum kalıyoruz. Neden acaba? Yeterli müzik öğretmenlerimiz mi yok? Yoksa folklörümüzü öğretecek bilgi dağarcığına sahip öğretmenlerimiz mi yok? Ya da bu yetenekten yoksun mu öğrencilerimiz? İnanın çok merak ediyorum, acaba öğretmenlerimiz resmi programlarla bu anlamlı Ulusal Bayramları kutlamayı mı tercih ediyorlar?

    Benim öğretmenlerimizden bir ricam olacak. Önümüzdeki 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’na uzunca bir süre var. Bu sürede yöresel folklör ekibini öğrencilerimizden oluşturabilirler. Bunun için gerekirse hem Selahattin ACAR ve hem de Rahmi ÖZDEN öğretmenlerimizden katkı istenirse yardımcı olacaklarını sanıyorum. Yeterki istensin, istendikten sonra aşılmayacak engel yoktur.

    Size en canlı örnek komşu ilçemiz Cide’de Sarıyazma Folklör Ekibi. Şenpazar’ımıza da Şenpazar Folklör ekibi kazandırmaya var mısınız? Unutulmaya yüz tutmuş yöresel oyunlarımızı ve kıyafetlerimizi yaşatalım. Yöreler, yöresel özelliklerini yitirdiklerinde hiçbir özellikleri kalmaz. Folklörümüzü yaşatalım. Bu konuda hem Kaymakamımız Sayın Murat Süzen’i, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz sayın Emrullah Akçamlı’yı ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürü sayın Hasan Savan’ı yardımcı olmaları için bilgilerine sunuyorum.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 246
    Kayıt tarihi
    : 26.08.07
     
     

    Şenpazar'ın Sesi Gazetesi, Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni: Muzaffer Erdem. Burada Kastamonu'muzla i..