Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Aralık '07

 
Kategori
Haber
 

Neron yakamayacak, polis yakalayacak...

Neron yakamayacak, polis yakalayacak...
 

Terör, kapkaç, gasp, neron...daha neler yaşayacağız? Bu yaşananlar el birliği ile bitirilmeli...


"Köprü" filminin bir yerinde Erzincan eski valisi rahmetli Recep Yazıcıoğlu: "Acı olan bu koca şehir mışıl mışıl uyuyor, kimse yarın başına ne geleceğini bilmiyor." diyor.

Teröristler, Erzincan Devlet Hastahanesi'nin kalorifer dairesine saatli bomba yerleştirmişler, bomba tesadüfen kaloriferleri tamir etmeye gelen uyanık teknisyenler tarafından farkediliyor. Hastahene polisine haber veriliyor ve bomba imha ekibi gelemeden ilin Emniyet Müdürü, Valisi, Vali Yardımcısı ve bordo bereli timin komutanı Zeybak Yüzbaşı anında olay yerine gelirler. Adeta zamanla yarışırlar; zaman dardır. İlin üst yönetimi bombanın yanıbaşındadır, İlin Emniyet Amiri korumasız bir şekilde son anda bombayı etkisiz hale getirmeyi başarır. İzlerken kanınız donuyor. İlin yönetim ve emniyet amirleri canlarını ortaya koyarlar; canları pahasına hemşehrilerinin canına kast edilmesine fırsat vermezler.

Tam da bu sırada vali: "Acı olan bu koca şehir mışıl mışıl uyuyor, kimse yarın başına ne geleceğini bilmiyor." der...

Buradan hareketle, şimdi ben de desem ki; "Acı olan bu koca millet mışıl mışıl uyuyor, kimse yarın başına ne geleceğini bilmiyor." bir gerçeği ifade etmiş olmaz mıyım?..

İstanbul'da şimdi bir "Neron" olayı yaşanıyor. Koca İsanbul, mışıl mışıl uyuyordu; nihayet uyandı. Emniyet özel bir tim kurdu. Millet malına verilen zarar çok büyük. Bugün mala zarar veren yarın cana verir. Bu koca şehir; bu koca millet uyumamalı. Kendisine gelmeyen zararı, kendisine yapılmış gibi önemsemeli, tepki vermeli.

Bugünkü Akşam'da konuyla ilgili olarak yer alan haberden bir bölüm aktarayım:

"Neron yakıyor polis arıyor:

"Tarih 09 Aralık 2007. Kimliği meçhul saldırganlar, Kağıthane'de bir saat içinde 12 araç yaktı. Saldırılar kısa sürede Beşiktaş, Şişli, Bağcılar, Ümraniye, Gaziosmanpaşa, Üsküdar semtlerine sıçradı. 15 günde yakılan araç sayısı 42'ye ulaştı. Saldırganlar son olarak dün gece Şişli'de bir otomobili molotofkokteyli atarak yaktı, Gaziosmanpaşa'da bir minibüsü kundakladı.

"Vatandaş devriyesi:

"Yaşanan olaylar üzerine uykuları kaçan vatandaşın sabrı taştı. 12 otomobilin yakıldığı ve 12 Aralık'ta da 50 aracın lastiklerinin şişlendiği Kağıthane halkı "Neron Nöbeti" tutmaya başladı. (..)

"MHP'ye ait otobüs yakıldı:

Öte yandan dün gece Fatih'te park halindeki MHP'ye ait otobüs kimliği belirsiz kişilerce kundaklandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri aracı kısa sürede söndürdü. MHP Fatih İlçe Başkanı Murat Omurtag, aynı otobüsün seçimlerden önce de yakıldığını söyledi.

"Özel Tim peşlerinde:

"Kimliği belirlenemeyen saldırganlar her defasında kaçtı. Bunun üzerine İstanbul Emniyeti özel bir tim görevlendirdi.(...)" (Mete YILMAZ-Ercan ÖZTÜRK, VATAN 25.12.2007)

Yaşanan bu Neron dehşetini bugün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da gündemine aldı. İstanbul Valisi Muammer Güler de halktan yardım istedi.

Bugünkü televizyon kanallarında, saat 19 haberlerinde Sefaköy'de bir market yakınındaki konteynıra konan bombanın patlaması sonucı üç kişinin yaralandığı haberleri verildi. Dün de Mecidiyeköy, polislerimiz tarafından bir felaketten son anda kurtarıldı.

Türk Milleti bu coğrafyada sevgi, barış ve huzurla sonsuza kadar yaşayacak!.. Bu millet çok okuyacak, çok çalışacak, çok uyanık olacak!..

El birliği ile, güç birliği ile, sevgi birliği ile her güçlüğün altından kalkacak!...


Fot.Vatan Gazetesi


 
Toplam blog
: 323
: 2029
Kayıt tarihi
: 04.09.06
 
 

Yaşanan her hayat en iyi hayattır; yeter ki içinde kötülük olmasın!.. ..