Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Aralık '15

 
Kategori
Deneme
 

Nesi var?

Nesi var?
 

Nesi var oyununu bilir misiniz? Çocukken oynardık hani. Seçilen şey her neyse adı söylenmeden özellikleri söylenirdi. Her özellikten önce de arayan kişi sorardı hevesle: Nesi var? Diğeri de lafı dolandırır, biraz akıl bulandırır, çok göze batmayan özelliklerden başlayarak sayardı bir bir. Bulana ödül bulamayana ceza.
 
İnsan ne kadar büyürse büyüsün çocukluğa hep bir heves hep bir hasret içinde oluyor. Hele ki yepyeni bir yıl önüne serilmiş, ömründen gitmeye hazır eski bir yıl da ardından el sallarken. Ama arada sırada çocuklaşmayacaksak büyümenin çok da bir anlamı yok değil mi? Ne dersiniz bir nesi var da biz oynayalım mı?
 
O zamaaan başlıyorum. Nesi olsuuun...Dolu dolu geçen günleri olsun. Aklı başında insanları olsun. O insanlarda sağlık, mutluluk, huzur olsun. Evler neşeyle dolsun. Kavga, gürültü uzak dursun. Art niyetler eriyip yok olsun. Vefa duygusu bi zahmet artık olsun. Menfaatçiler bir geride dursun. Merhamet bütün kalplerde köşk kursun. Zalimler yok olsun, mazlumlar haklarını bulsun. Adalet dediğin tez elden olsun. Soğuklarda açta açıkta insan kalmasın, kalana da uzanacak bir yardım eli o bulunsun. O eller harama uzanmasın. Sevgiyle bir dayanışma olsun. Sevmesen bile saygı olsun. Ama her yerde olsun. Evde, okulda, camide, bankada, mecliste, kahvede aklınıza gelecek her yerde saygı olsun. Cana, mala, fikre, inanca bütün varlığa saygı olsun. Şükür olsun. Gelmiş geçmiş bütün ömre, sana verilene, verilmeyene şükür olsun hem de en kocamanından... Dua olsun. Mazlumlara, evsizlere barksızlara, yetimlere öksüzlere, zorla hayatı çalınmışlara, manevi gaspa uğramışlara, vatansız bırakılmışlara dua olsun. Uygur'a, Kerkürk'e, Suriye'ye, barut kokusu altında kalmış dünyanın bütün annelerine, yavrularına selam olsun. Yaşamak için ne çok öldük. Yer altında yiten canlara rahmet olsun. Onlar için edilmiş bir yürekten dua olsun. Silahlar sussun. Bomba düşmüş her bir toprak can bulsun. Çiçekler açsın, mis koksun. Acıyla yoğrulmuş diyarlar huzura kavuşsun. Kışı bitmemiş topraklar bahara erişsin. Orada da gülsün insanlar. Hazır gülmek demişken, birileri, başka birilerinin tebessümünün sebebi olsun. Kornayla karışık küfür sesinden, şehrin kuru gürültüsünden, bağırarak konuşan insan tipinden, her şeyden şikayet eden mutsuz, umutsuz, suratsız yüzlerden bıktık. Artık onlarsız olsun. Tamam tamam onlar da olsun ama azcık geri dursunlar. Ötekileştirmeden yaşanıp giden bir şey olsun işte. 
 
Sahi biz nesi var oynuyorduk değil mi, her bir cümlemin başında sormuşsunuzdur umarım. Cevabı veriyim artık: 2016! Biliyorum azcık formatını değiştirdim oyunun ama yeni yıl da olacaksa böyle olsun şimdi. Çünkü diğerlerine bu yıl yeterince doyduk. Aksini yaşamaktan yukarıda saydığımız olaylardan, tiplemelerden de yorulduk. Gelecekse böyle gelsin, olacaksa da böyle olsun. Huzur olsun, sağlık olsun, gönüller neşeyle dolsun. Mesela kin duygusunu yüreklerden kazıyıp yerine merhameti koyalım. Çok önemlidir inanın. Vicdanınızı hatırlarsanız gerek kalmaz üzüntülere kılıf bulmaya. Her bir acıya kılıf giydirmek için çabalamaya. İlla bir şey giydirecekseniz vicdanlarınıza sevgi giydirin. Hep sevgi dedin hani aşk nerede diyenleriniz var biliyorum. Hakkını veremeyecekseniz aşık maşık olmayın .Şaka şaka tamam, gönlünüzden geçen ne varsa hepsi şıp diye olsun işte. Ama samimiyet de şart olsun! Aileler hep bir olsun, sağlam aileler kurulsun, söylemli değil de vakit ayrılan ilişkiler, dostluklar olsun. Kardeşlik olsun ya, her yerde her zaman kardeşlik olsun. Türkçemiz. Güzel konuşulsun, kitap okunsun, şiir olsun, tarihini bilen çocuklar olsun, geçmişe sahip çıkacak koca yürekli gençler olsun, atanamayan öğretmenlerimiz atansın, atanmayanlara kadro açılsın, finallerimiz iyi geçsin, tezleriniz çabuk bitsin, hastanelerin üst katlarına arada çıkılsın, ne kadar küçük şeylere takıldığımızı farketmiş akıllar olsun.... (!)
 
Sağdan soldan o kadar müdahale var ki yazı birazdan dilek ağacına dönüp dallanıp budaklanacak diye korkuyorum. En iyisi şöyle diyelim de virgülün saltanatını bitirelim artık.Yeni yılda gönlünüzden geçen, hayırlı her beklentiniz karşılık bulsun.
 
Efendiiiiim bizden bugünlük bu kadar seneye görüşürüz dersem sayfayı kapattırır mısınız;) Kapatmayın tabi yapmayın öyle şeyler. Haydi bakalım her şey gönlünüzce olsun!
 
Ay ay ay söylemeyi unutuyordum. Bi' de tabii ki iki gözümün çiçeği FENERBAHÇE ŞAMPİYON OLSUN:))
 
 
Toplam blog
: 61
: 157
Kayıt tarihi
: 26.09.13
 
 

"Sevgili günlük" tadında, aşure kıvamında ..