Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Kasım '08

 
Kategori
Futbol
 

Net olmayan oyunla, Net bir skor!

Net olmayan oyunla, Net bir skor!
 

Fenerbahçe-Galatasaray


Maçta Fenerbahçe'nin net bir skor almasına rağmen, net bir oyunu yoktu. Maçtan golleri silerek maçı tekrardan izlersek maçta daha kontrollü takım olarak Galatasaray takımını görürüz. Galatasaray aslında 3. golü yiyene kadar iyi top yapmaya çalışan taraftı ve sürekli oyunun kontolünü elinde tutmaya çalıştı. 3. gol'den sonra Galatasaray panik olmaya başladı.İkinci yarıda Skibbe Ümit ve Baros'u çıkartarak büyük bir hata yaptı. Birini çıkartarak Kewell'ı oyuna sokması gerekirken, iki oyuncuyu çıkartarak Kewell ve Nondayı oyuna soktu. Nonda kilitlenmiş oyunda ayağında top tutarak hücuma yardımcı olan bir oyuncuç Bu maç zaten akıp giden kontra ataklarla gol bulunmaya çalışılan bir maç olmasına rağmen. Skibbe Nonda'yı oyuna sokarak Galatasaray'ın hucümlarını yavaşlatı ve hucümdaki presini eksiltmiş oldu.

Meira ve Ayhan bugün diğer maçlardaki performanslarına göre daha kötü oynadı. Özellikle Meira ne yaptığını bilmez bir şekilde oraya buraya koçmaya çalıştı.Daha önce orta saha'dan çok iyi top dağıtan oyuncu gitmiş ve yerine hem yatay toplar oynayan kendinden emin olmayan bir Meira vardı. Ayhan'da aynı şekilde görev yerini kaybedip farklı pozisyonlarda oynama sevdasıyla koştu durdu sahada.

Gecenin en iyisi Lincoln'du.Çok güzel bir gol attı ve bir golüde sayılmayarak iptal edildi.Maçta en çok top çalan oyunculardan biriydi. Attığı toplar, yaptiği paslar ve özellikle karşı sahada yaptığı inanılmaz presle gecenin en iyisiydi.

Fenerbahçe'den bahsetmek gerekirse. Bugün kendinden emin, panik olmayan ve hocasinin taktiklerini sahada çok iyi uygulayan bir takım görüntüsü çizerek gelecek için iyi şeyler vaad etti. Fenerbahçede bahsedilmesi gereken en önemli oyuncu Deivid idi. Uzun süreli bir sakatlıktan çıktıktan sonra hem geçen hafta hemde bu hafta attığı goller ile ve oyun esnasinda aldığı insiyatifle Fenerbahçe için ne kadar faydalı olacağını ve geçen seneki Fenerbahçe başarısında ne kadar katkısı olduğunu bu maçta tekrar gösterdi.

Morgan De Sanctis Benfica maçındaki kırılma noktalarından biri olan kurtarışıyla ne kadar faydalı bir kaleci olduğunu herkeze ispatladı.3. gol'de Roberto Carlos'un vuruşunu sektirerek hatalı bir gol yemesine rağmen takıma çok faydalı bir oyuncu olduğunu ilerleyen zamanlarda daha net göreceğiz.

Hakem hatalarıyla sevaplarıyla diğer Türk hakemlere oranla daha iyi olmasına rağmen Avrupa standartlarının altında kaldı. Maça ağırlığını koyamamasına karşın oyuncuların art niyetli olmamasından dolayı birazcık daha rahat bir maç yönetti ama genel olarak yetersizdi.

Fenerbahçeyi tebrik etmek lazım bu kadar moralli bir Galatasaray'ı net bir skorla mağlup ederek ligde yukarı tırmanışına devam etti. Galatasary ise güzel oyunuyla bu sene Avrupada ve Ligde başarılı olacağı sinyallerini çoktan verdi.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 42
: 2128
Kayıt tarihi
: 21.05.08
 
 

1982 Ankara doğumluyum. Üniversite eğitimimi yurtdışında tamamladıktan sonra bir süre yurtdışında..