Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '13

 
Kategori
Siyaset
 

Newroz günü Öcalan hangi Ulus'a çağrı yapacak?

Newroz günü Öcalan hangi Ulus'a çağrı yapacak?
 

Bugüne kadar Uluslararası Hukuk ve Ulusal Devlet normları açısından ‘resmi protokol,’ ‘Ulus vicdanı’ ve ‘şehitlerimizin rahmeti’ adına PKK Elebaşı Abdullah Öcalan’a ‘siyasal kişilik’ tanınmamış, ‘resmi statü kazandırılmamıştır.

Hatta düne kadar Terörist başı Öcalan’a ‘Sayın’ diye hitap etmek ‘suç unsuru’ oluştururdu.

Ama şimdi ‘İmralı süreci’ nedeniyle oldukça yüz bulan ve taviz koparan tavrıyla ileriye dönük ‘resmi protokol’ içindeki yerini de alabilecek mi diye soruyorum.

Yarın 21 Mart 2013 Newroz kutlamalarında PKK Elebaşı’nın yapacağı ‘Çağrı’ içeriği yerli ve yabancı yazılı ve görsel medyada günlerdir tartışılmakta ve abartılmaktadır.

PKK Elebaşının 08 Haziran 1999 tarihinde TCK 125. maddesine göre, Ankara 2. Nolu DGM Başsavcısı tarafından ‘idamı’ istenen tarihten birkaç hafta öncesine kadar yüzlerce ‘Türk’ ve ‘Kürt’ kökenli şehitlerimizin ‘idam fermanını’ hazırlayan Öcalan’a  nasıl güveniyorsunuz ?

Diğer yanda ise Uluslararası Hukuk’un, ‘terörizmi’ her koşulda yasakladığı ve ‘gerçek’ bir ‘insan hakları’ ihlali’ olarak sayması; PKK Elebaş’ın T.C. Devleti ile aynı masaya oturamayacağını anımsatmayı görev sayıyorum.

PKK Elebaşı Öcalan yasalar karşısında bir ‘terör suçlusu’dur. ‘İnsan Hakları Bildirimi’ ve ‘usul yargılaması hükümleri’ dışında, kendisine bir ‘ayrıcalık’ da tanınamaz.

Eğer T.C. Hükümeti ‘terörist başına bir ‘ayrıcalık’ tanırsa; ‘Uluslararası  Hukuk’ platformunda ‘yasaları’ ayaklar altına almış olacaktır.

Sonra olaylar kendi mecrası içinde nasıl seyredecek biliyor musunuz?

Önce. PKK Elebaşı Öcalan’ın TBMM’ndeki temsilcisi BDP’nin himayesi ve yönetiminde ülke çapında ‘Apo’ya Özgürlük’ mitingleri düzenlenecektir.

  1. Amaç: Terörist başına özürlüğünü vermektir.

Sonraki aşamada Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde PKK ve BDP ile uzantılarının tüm Türkiye’de organize edilecek açık hava toplantılarında ‘’Apo’ya Seçme ve Seçilme Hakkı’ için mücadele sergilenecektir.

2-      Amaç: Terörist başını Parlamentoya milletvekili olarak göndermektir.

“Gün olaaa devran döneee...”

20.03.2013, İzmir

 
Toplam blog
: 392
: 908
Kayıt tarihi
: 27.11.11
 
 

1951 Muğla doğumluyum. Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'ni 1974 yılında bit..