Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mayıs '10

 
Kategori
Mizah
 

Newyork'ta toplantı

Newyork'ta toplantı
 

Kokoreççi


Sizlere, hem mizahi, hem hayali bir yazı yazmak istedim ve bir üstad kardeşimi taklit edercesine bu yazıyı yazdım, Tarzım değil ama......?

Şimdi MİZAHİ yazıma başlıyorum: ( esasında mizahın sefaleti diyebilirsiniz )

Bu aralar Newyork'ta toplantı yapalım hikayesidir gidiyormuş. Herkes Newyork'a gidiyormuş. Öyle dediler. Ekonomik kriz bitmiş. Bakalım Newyork nasıl oldu? Halini hatırını soralım diyorlar. Baktık talep çok, haydin Newyork'a dedik. Zaten Newyork'ta bir çok blogşehrimiz var. (Blogşehir, Hemşehrinin Blogcası. Kahkaha sesi duymak istemiyoruz. Burası Öz Urfa Kebabçısı değil arkadaşlar)

Biz, Newyork'ta toplantıyı nerede yapalım diye düşündük, taşındık ( ama kaşınmadık) ve karar verdik. Yeri ayarladık. Beyaz sarayın bahçesinde toplanacağız. Öz Newyorklu blogşehir Mangal getirecek. Kokoreç, yürek, böbrek, ciğerle nefis bir BARBEKÜ toplantısı yapacağız. Buram buram et kokusu ve etrafa yayılan dumanlar. Olur mu kardeşim Beyaz Saray'ın bahçesinde Barbekü Partisi ve Newyorker Vari Yönetim Toplantısı? Burası Amerika! Demokratik ülke! İnsan haklarına saygılılar. (Iraklılar hariç) Hak, hukuk bilirler ve herkese hakkını verirler(Afganistan şahit). Ayrıca bizden fersah fersah ileriler!

Gel de yap yapabilirsen Barbekü partisini Çankaya'nın bahçesinde?

Toplantı konumuz ne olacak? İşte bütün mesele burda. Blogçulukta Amerika çok önde. Ne yapalım da ilginç olsun ve konuşmalar hararetli geçsin? Konuyu sonunda seçtik: " Amerikalılar Kokoreçi Severler mi? Neden?

İlk konuşmayı konuk konuşmacı Kibar Kasap Hasan Kır yaptı ve " severler arkadaş " diye söze başladı. Bir kere, kokusu genzi açar, geniz açılınca ses güzelleşir, hazmettikçe enerji artar ve Amerikan futbolu gelişir?

Daha sonraki konuşmacılar: ciğerin ciğerlere, böbreğin böbreklere yararlarından ve kas gücünden gücünden bahsederek günün mana ve ehemmiyetini noktalandırdılar.

Toplantının son bölümünde de, Amerikan fıkralarına yer verildi. Ünlü bir Blogşehir arkadaş çaktırmadan ne espiriler yaptı. Bütün millet yerlere yattı. İşte o zaman Amerikalılar çok kızdılar. Çimleri ezdiniz, mahfettiniz dediler. Biz de toplantıyı kapattık. Eyvallah dedik.

Ne Komik bir seyahat oldu sormayın dostlar! Darısı Öz Kebabçıların başına.

PS. Bu yazı tamamen hayal mahsülüdür. Metindeki kişilerin gerçek hayatla ilgisi yoktur.Kimseyi kızdırmak istemeyiz. Çünkü barıştan ve dostluktan yanayız. 

 
Toplam blog
: 472
: 959
Kayıt tarihi
: 26.01.10
 
 

1945 yılında Adana'da doğdum. Galatasaray Lisesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültes..