Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Aralık '10

 
Kategori
Siyaset
 

Neyi satabiliriz?

Neyi satabiliriz?
 

Bütçeyi düzeltmek gerekir.. Bütçeyi sürekli denk tutmak gerekir. Çünkü ithalatımız durmadan ihracatımızdan fazla. Artık satacak pek bir şeyimiz kalmadı.. Satamazsak olmuyor. Neyi satabiliriz sorusu her gün AKP Kurmayları tarafından yeniden, yeniden soruluyor ve birtakım yanıtlar da bulunuyor. Çünkü bu çarkı döndürebilmeniz için satılacak bir şeylerinizin olması gerekir. Kapitalist düzen böyle çalışıyor. Sat, sat, sat..Satamazsan evde kalırsın, sonuna kadar müşteri beklersin. Satmasını bileceksin arkadaş.. Ama ondan önce , elinde satılacak malların olacak.. Mesela neler..

Mesela, madenler..Bor başta olmak üzere, krom, demir, bakır, altın.. ne bulunursa satılıyor..

Mesela , toprak… Evet. Toprak da önemli bir hazine..İlk önce 49 senelik kiralamalarla başladı.. Sonra, güneyde, Bodrum’da Marmaris’te İngilizler, Almanlar, Ruslar.. oluk oluk geldiler toprak satın aldılar, evler yaptılar, bize komşu oldular. Bizde toprak almak, malikane almak, onların parasıyla ne ki …Yakınlarda, çevresinde çok dönüp durduklarına göre, Anzaklar da Çanakkale kıyılarını parsellerse hiç şaşmayın..… Doğal.. Bazıları için.

Başka ne satabiliriz, kağıt fabrikaları, çimento fabrikaları, şeker fabrikaları, demir fabrikaları.. nice fabrikalar.. ve limanlar… Onlar satıldı… Başka ne kaldı..

Başka başka.. Sigara fabrikaları.. (Gelin görün Bandırma’daki sigara fabrikalarının eski binalarına.. koca binalar bomboş… yıkılıyor, ağlıyorlar, ve eski dostlarını..o reji insanlarını arıyorlar.. Ama boşuna, halk Amerikan sigarası içmeye koşullandırıldı, bu böyle devam eder gider. (Sigara yasakları filan hikaye..) milyonlarca Türk , Tam Türk gibi sigara içmeye devam ediyor..Kanser olup, ciğerlerini sokaklara tükürünceye kadar devam edecek.. Bu böyle biline.

Dostlar, başka neler satabiliriz.. Yolları (Yakında bu film başlıyor).. Köprüler.. Demiryolları..

Evet, Evet.. Yeni slogan bu: Sat beybi sat.. (Anasını satayım) Ne bulursan sat.. Yeter ki alıcısı olsun. Türkiye’ gibi ülkenin alıcısı olmaz mı?

Köprülerden sonra sıra neye gelecek.. Daha çok şeyimiz var.. İnsanımız var, durmadan çoğalıyoruz. Bakmayın Başbakanımızın “En az üç tane …” dediğine ; Maşallah, 7, 8, 10 tane tutturanlar var.. Almanya’ya sata sata bitiremiyoruz.. Daha çok insan lazım; onun için en az 15’er 20’şer doğurmamız lazım. O işi de maşallah Kürt vatandaşlar daha iyi beceriyorlar.

Bankaların bir bölümünü sattık..Bir bölümü kaldı..

Büyük AVM’ler zaten bizim değil.. Sahipleri de belli değil..

Daha daha… Daha çok satılacak şeyimiz var. Büyük bir ülke satılmakla biter mi?

Ne dersiniz.. Büyük kentlerimizi toptan satışa çıkarsak, acaba ne kadar verirler.. Mesela Güneydoğu Anadolu bölgesini…! (Allah esirgesin…!) Görüyor musunuz, satma işi nerelere kadar gidiyor..? Ama bizim zavallı halkımızın kafası sadece isot tarlalarının sınırıyla koşullu.. İsot tarlalarına dokunmasınlar, neyi satarlarsa satsınlar.. Nasıl olsa bir Atatürk daha çıkar, gider onları da Yahudilerin, İngilizlerin, Rumların, vs. ellerinden alır getirir.. Nasıl olsa bir gün… Bir şeyler olacak. Bekleyelim bakalım.

Dünyada öyle adamlar var ki.. Öylesine paraları var ki.. Türkiye’ye fiyat biçiyorlar.. Yeter ki fiyatınızı söyleyin. Hiç merak etmeyin alıcısı var… Parayı bastırıp alırlar..

Ama, bir memleketi holding gibi yönetmenin sonuçları bunlar..Ya kar edersiniz, yada kar edersiniz.. Etmezseniz ne olur.? Basit, işte kurumlarını, topraklarını, fabrikalarını, bankalarını ve seni satın alıverirler. Herkesin bir fiyatı var. Herkes fiyatını düşünsün. Sen ne kadarsın bayım? Aman ucuza gitmeyelim. Paranın karşılığı İsviçreye değil de Lüksenburg bankalarına yatsa daha iyi olur. (Bugünlerde İsviçre bankaları fazla netameli..)

Özelleştirmenin sonu var mı? Var .. Cumhuriyetin başında, Atatürk-İnönü zamanında yapılanlar satılıp bittiği zaman her halde bitecek. Sonu gelecek.. O zaman durumumuz düzelecek mi? Biraz kuşkulu.. O zamana kadar da Cumhuriyetin de sonunu getiririz, biraz da Liberallerin yardımıyla..

Evet, evet.. Başka başka ne satsak… Daha başka neyimiz var…?

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..