Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Aralık '09

 
Kategori
Siyaset
 

Neyin açılımı bu??!!

Neyin açılımı bu??!!
 

Bu ülke kardeşlerinin bu tür açılımlara ihtiyacı olmaz...


Biliyorsunuz yurdumuzda hükümetimizin iyi niyetli olarak düşünmek istediğim bir açılım politikalarıdır başladı gidiyor. Ben de bu açılımlar başladı başlıyalı acaba ne derecede ihtiyacımız vardı, gerçekten böyle bir eksiklik varmıydı ülkemizde diye düşünüyorum. Ülkemizde gerçekten etnik bir ayrımcılık var mı? Kürt kökenli insanlarımız gerçekten bir ayrımcılığa maruz kalıyorlar mı?

Bu ülkenin bir vatandaşı olarak ben bu sorulara çok samimi bir şekilde hayır diyorum; Kürt vatandaşlarımız bu ülkenin diğer tüm vatandaşları gibi birer üyesidir, ve kökenlerinden dolayı hiç bir ayrımcılığa, ne bir baskıya ne de devlet işlerinde bir kısıtlamaya maruz kalıyorlar. Zaten de ne onlar ne de bu ülkenin vatandaşı olan diğer etnik kökenden insanlar bu tür bir ayrımcılığa maruz kalamazlar. Bu esnada hemen şunu da söyliyeyim sevgili dostlar, eğer birileri bir ayrımcılığın yaşandığını düşünüyorsa bunları da tabiki özgürce, üslübu uygun ve yapıcı bir şekilde söyliyebilmeli, anlatabilmeli, buna kimsenin itirazı olmaz. Örnek olarak mesela dil konusunda kısıtlama mı yapılmış bunlara bir çözüm getirilebilirdi.

Ülkemizde öncelikle üzerinde düşünülmesi, araştırılması gereken ve bu konularda bir açılım yapılması gereken, ülke halkımızın rahatsızlık duyduğu birçok problem varken nerden geldi bu Kürt meselesi veya açılımları? Sizce de çok gereksiz, saçma, bizi ayırmaya yönelik bir aldatmaca değil midir bu? Asıl yapılması gereken terör belasının ülkemizde son bulmasını sağlamak değil midir? Bu ülkede işsizlik, geçim sıkıntısı problemi yok mudur? Peki neden bu konularda şuanki hükümet dahil şimdiye kadar gelen hükümetler bir açılım politikasına gitmediler, ya da bu ülkede bir eğitim açılımı yapılmadı şimdiye kadar? Eğitim açısından ülkemiz çok mu iyi bir konumda? İşte görüyoruz her sene dünyanın en iyi üniversiteleri açıklanıyor, var mı içlerinde Türkiye' den bir üniversite? Neden bu konuda bir açılım başlatılmıyor? İşsizlik almış başını gidiyor, insanların alım gücü yok, evsizlerin sayısı artıyor, neden bu konularda bir açılım şimdiye kadar başlatılmadı? Bu konuşulan ve de AB nin ve ABD nin desteklediği açılımların gerçek amacı nedir?

Bu ülkede her etnik kesimden insan doktor, öğretmen, bilim adamı, siyasetçi, sanatçı olabiliyor. Hatta çeşitli bir sürü kampanyalar düzenlenip durumu iyi olan vatandaşlar doğudaki gençlerimize her türlü yardımı ve bursu sağlamış onların eğitimlerinde batıda okuyan öğrencilerin şartlarını yakalamalarına katkıda bulunmuşlardır. Bu ülkenin tüm etnik unsurları, ülkemizin her yerinde bir arada kardeşçe yaşamıştır ve yaşamaktadır. Ama bazı güçler, stratejik olarak coğrafyamızın önemli konumundan dolayı bizim kardeşçe yaşamamızı istemiyorlar. Bizim burada kardeşçe yaşamamız bu kalleşlerin işlerine gelmiyor. İşte komşumuz Irak'ın başına neler geldiğini ve şu anda ne halde olduğunu, müslüman kardeşlerimizin neler yaşadıklarını hepimiz acı içerisinde izlemekteyiz. Başka bir kıtadan, deniz aşırı bir ülkenin, Amerika'nın, adeta dünyanın çeteliğine soyunup istediği bir gariban ülkeye girip masum insanlara, kendi politikaları uğruna vicdansızca katledip, ne türlü pislikler yaptığını hepimiz görmekteyiz.

Bu açılım tartışmalarıyla birlilte, bu kanlı terör örgütünün terör eylemleri gitgide büyümeye, tüm yurtdaki terörist eylemlerinin yayılmaya başladığını izlemekteyiz. Ülkemizin bir çok ilinde, Hakkari'den İstanbul' a kadar arabaları ateşe verenler, emniyet güçlerine taş atanlar, toplu taşıma araçlarına içi boş veya yolcu dolu farketmeden ateşe verenler gitgide artıyor. 17 yaşında kimbilir ne hayallerle dolu, gençliğinin baharındaki bir kızımızı, Serap' ı seyehat ettiği otobüsü yakarak ölmesine zemin çıkaran da, kalleşçe askerlerimize saldırıp nice vatan evladını şehit eden yine bu terör belasıdır. Eline kalem alması gereken masum çocukların ellerine taş, çeşitli fişekler, yanıcı maddeler verilerek; güzel akıllarına düşmanca düşüncelerle, amaçlarla doldurarak emniyet güçlerinin üstlerine salmış, bölgedeki dükkanların ateşe verilmesini böylelikle bir kaos ortamı yaratmayı ve buna dur diyen diğer masum insanlara karşı da bir piyon olarak kullanmışlardır, hala da kullanmaktadırlar.

Diğer taraftan işte görüyorsunuz, Obama, Amerika'da yine stratejik ortağımız dediği Başbakanımıza, yine ülkesinin çıkarları doğrultusunda isteklerini tek tek sıraladı. Ermeni konusunda daha fazla taviz verilmesi gerektiğini, Ruhban okulunun artık açılması gerektiğinin, Afganistan'a muharip güç istediğini ve tüm bunlara karşılık ise Amerikanın bir kuklası olan PKK meselesiyle ilgili yine yalanlarını sıralayarak bizim yanımızda olduğunu belirtiyor.

Zaten CNN, NBC gibi dünyaca ünlü ve büyük Amerikan kanallarının yayınlarında zaman zaman gösterdikleri haritalarda ülkemizin neredeyse tüm doğu yarısını, Suriye, Irak ve İran' ın bir kısmını sözde kürdistan olarak yer aldığını birçoğumuz görmüşüz ya da duymuşuzdur, bu da zaten onların bu bölge politika çalışmalarının su yüzüne çıkartarak artık gizli olmadığını, kurarak bu bölgeyi nasıl algıladıklarını ortaya koyuyor. Okyanus ötesinden sömürgeci siyaset anlayışı ve dünyanın süper gücü olmaya devam etme hırsıyla iştah kabarttıkları bu bölgede ve de burada Rusya' ya karşı yakından stratejik bir nokta elde edip burada kukla bir üst kurma hevesini aklı olan çözmüştür zaten. Bu çıkarları doğrultusunda da bu bölgeyle, ve bölge halkalarıyla tarihe ve insanlığa saygı duymadan oynamaya devam ediyorlar.

Terörist örgütü üyeleri yurtdışında da sokaklarda düzenledikleri mitinglerde, terörist başının İmralıdaki koğuşunun 11 küsür metre kareden, 6 metrekareye düşürüldüğü, Türk savcıların Kürt milletinin kurtarıcısı olarak gördüğü terörist başı bebek katilini öldürmek istediklerini yaptıkları bu gösterilerde burdaki halka bu yalanlarını empoze etmektedirler. Bu haberi geçenlerde gördüm. Ne yazıkki bu tür gösteriler Avrupadaki bir çok ülkede, bu terörist eylemcilere bilinçli olarak izin verilerek yapılmakta. Lafta terörizme karşı bizim yanımızda olanlar, gerçek hayatta arkamızdan bu türlü kuyular kazmaktadırlar. Bu noktada şunu da belirtmek istiyorumki; Kürt kökenli vatandaşlarımız arasında yapılan araştırmalar gösteriyorki; terörist başı bebek katilini Kürt kökenli vatandaşlarımızın ezici bir çoğunluğu liderleri olarak görmemektedirler.

Bu günlerde ülkemizin yöneticilerine de büyük bir görev ve sorumluluk düşüyor. Bu açılım süreci başladı başlıyalı halkın huzuru, birlikteliği ne yazıkki bozulmuş durumda; ayrımcılık, halk çatışması hat safhada. Kuzey Irak'tan bu açılımla birlikte PKK terör örgütünden sözde barış elçileri adeta kahramanca karşılanmış kapatılan siyasi partilerinin üyeleriyle mitingler düzenlenilmiş, güneydoğudaki bölge halkımız da bu insafsızlar tarafından kıştırtılarak kullanılmıştır. Bunlara karşı hiç bir polis gücü yapılmamışken, şehit ailelerinin ellerinde ülkemizin bayrağıyla yaptıkları yürüyüşe nasıl bir polis müdahalesi yapıldığını hepimiz gördük. Tüm bunların sorumlusu hükümet bundan sonrası için yanlışlarını görmeli, terörün bitmesi için yapılması gereken açılım çalışmalarına başlamalıdır.

Son olarak bir siyasi partimizin kapatılma kararı hakkında birşeyler söylemek isterim; karar hukuki değil siyasi deniyor, ülkemiz kapatılmış partilerin çöpüğüne döndü deniyor, bunu söyleyen kesim gene aynı kesim; gözünü gerçeklere kapamış, giden çıkar çarkının içinde bulunan liberalim veya sosyalistim diyen sözde aydın ve siyasi kesim. Şunu söyliyim; karar ne olursa olsun kapatılan bu partinin meclise girdiği günden beri, nasıl bir siyaset yaptığını, ülkenin birlik ve beraberliği aleyhine yaptığı faaliletleri, terör örgütüyle ne kadar iç içe örgüt siyaseti yürüttüğünü, ülke halkını nasıl birbirinden sistematik bir şekilde düşürüp, aynı coğrafyalarda yaşayan yüzyılların kardeş halklarını belli çıkarcı amaçlar doğrultusunda kalleşçe ve zalimce ayırdıklarını, ve de bu ülke halkının birbirine düşmanca baktığı bir süreci yaşattıklarını hepimiz gördük.

Bu yaşananları aklı başında olan her Kürt kökenli vatandaşımız da gördü Türk kökenli vatandaşta, bu ülkenin tüm halkı gördü ve yaşadı. Nasıl ki şu anda CHP ye ülkemizde yaşayan tüm sol kesimden insanımızın partisi, AKP' ye de tüm muhafazakar ya da liberal kesimin partisi diyemiyorsak, tabiki eski DTP şimdiki BDP de tüm Kürt vatandaşlarımızın partisi değildir böyle bir terör siyasetiyle zaten olamazlar da. Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına saygı duymayan, kanunlara göre haraket etmeyen hatta karşı çıkan tüm partiler tabiki kapatılmalıdır. Zaten tüm dünya ülkelerinde de bu böyle olmuyor mu?

Ben bu açılımın manasını çoğu insanımız gibi daha tam olarak çözemeyenlerden ve huzurumuzun kaçırıldığını düşünenlerdenim sevgili dostlar. Bizi biz yapan, kültür çeşitliliğimizi oluşturan halklarımızın birbirine düşürülmesi provokasyonlarına kanmamalıyız. Bu terör oyununa gelmemeliyiz. Bu noktada toplum olarak bizlere büyük görev düşüyor. Gençlerimizi bu insanlıktan nasibini almamış, katil terör eylemcilerine katılmalarına engel olmalıyız. Ailelerimiz, büyüklerimiz lütfen gençlerimize sahip çıkalım, onlara doğruyu-yanlışı anlatmaya çalışalım. Toplumumuzu karıştırmak isteyenleri, kardeşi kardeşe düşürmek isteyenlerin emellerine ulaşmalarına izin vermeyelim. Bu galeyana gelmeyelim ve sağduyumuzu korumaya gayret gösterelim.

Sevgiler,

Emre1

 
Toplam blog
: 21
: 3107
Kayıt tarihi
: 21.05.09
 
 

İstanbul doğumluyum... İstanbul da yaşamaktayım... Tıp Fakültesi'ni yeni bitirdim-bitiricem sayıl..