Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Şubat '14

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Nihayet!.. Kitaro Türkiye'de!!!

Nihayet!.. Kitaro Türkiye'de!!!
 

Kitaro 4 Mart'ta İstanbul'da


Türkiye'deki pek çok hayranının beklentisi nihayet sona eriyor: New Age müziğin dünyadaki en önemli isimlerinden biri olan Kitaro, 4 Mart 2014 Salı akşamı, Haliç Kongre Merkezi'nde senfonik bir konserle sahne alıyor.

 

Kitaro'nun resmi sitesi domomusicgroup.com adresinde ilk kez Doğu Avrupa Turnesi'ne çıkacağı ve bu kapsamda Türkiye ve Azerbaycan'da da konser vereceğini öğrendiğimden bu yana heyecanlıyım. Müziğin bu büyük ustasının Silk Road ve Kojiki albümlerinden çeşitli parçalarını senfoni orkestrası eşliğinde seslendireceği bu turne, Polonya, Rusya, Romanya, Ukrayna gibi ülkeleri kapsıyor. 1990'larda Atina'da bir konser veren Kitaro, genel olarak Avrupa'ya da pek gelmeyen bir müzisyen. Bu nedenle 30 yılı aşkın müzik yaşamı açısından gerek senfoni orkestrası ile sahne alması, gerekse konserin durakları birer ilk olma niteliği taşıyor.

 

Kendisiyle yapılan bir röportajda, Kapadokya'da gezerlerken bindikleri araçta İpek Yolu albümünden parçaların çalındığını, Türkiye'de tanınıyor olduğunu bilip bilmediğini soruyorlar büyük ustaya. "Türkiye'de hiç bulunmadım ama orada bir hayli ünlü olduğumu duymuştum." diyen Kitaro'ya sevgimizi umarım bir ay sonra tam da bu saatlerde bol bol gösterebileceğiz. Yıllar önce gerek Japon Elçiliği'nin, gerekse İstanbul kültür ve Sanat Vakfı'nın kapısını bir hayli aşındırmış, Kitaro'nun ülkemizde bir konser vermesi için ön ayak olmaya çabalamıştım. 26 yıllık bekleyişim nihayet sona eriyor. Biletler pahalı ama Jean Michel JJarre ve Yanni'nin konserlerinde de aynısı olmuştu. Maalesef yaşamım boyunca büyük olasılıkla bir defa yakalayacağım bu fırsatı kaçırmam düşünülemez bile. Bir defalığına da olsa bu para verilir.

 

Gidecek olanlara şimdiden keyifli bir gece geçirmelerini diliyorum. Orada hepimizin yüreği bir atacak, bu muhteşem geceyi huzur içinde paylaşacağız, eminim. Sevgiyle kalın.

 
Toplam blog
: 39
: 2139
Kayıt tarihi
: 05.03.07
 
 

Bankacılığı bırakıp kendini reel sektörün kollarına atmış bir adamım... Kitaro başta olmak üzere ..