Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ekim '12

 
Kategori
Kitap
 

Nil Gün / Küçük Kırmızı Aşk Kitabı

Nil Gün / Küçük Kırmızı Aşk Kitabı
 

alıntıdır


İstiklal Caddesi’nin kalabalığına her zaman hayran olmuşumdur. Her hangi bir yerdeki insan kalabalığına tahammül edemezken, orada ki kalabalığı huzur içinde izlerim.

Başka bir tılsım vardır İstiklal Caddesi’nde. Hayatın her türlü sıkıntısını bir an için bile olsa unutturur kalabalık cadde.

Dükkanlardan yükselen müzik sesleri, sokakta mızıka çalan çocuklar, meşhur Beyoğlu çikolatası satan köşe dükkan ve kitapçılar…

Gitmişken muhakkak uğranacak adreslerim vardır orada.

Kitaplar arasında alırım soluğu ve vaktin çoğunluğunu ilgimi çekecek bir kitapla tanışıncaya kadar kitap evinde geçiririm.

Yine böyle bir akşamda bayram tatilini değerlendirirken Nil Gün’ün kitaplarıyla tanıştım.

Küçük mucizevi kitaplar diyebilirim.

Kırmızı, turuncu, mor, mavi, sarı, yeşil, pembe.

Hepsinin bir anlamı var tabii.

Küçük kırmızı aşk kitabı, küçük turuncu şimdi kitabı gibi isimlerden oluşuyor.

Nil Gün’ü tanımak istedim önce. İnternet araştırmam ve kitapta yer alan tanıtım yazısını sizlerle de paylaşmalı diye düşündüm;

1952 yılında doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın Yayın Yüksek Okulu’nda okudu.

1972 yılında gittiği Amerika’nın Kaliforniya eyaletinde on dört yıl sürekli, on iki yıl da aralıklarla yaşadı. Kaliforniya’da alternatif sağlık, alternatif eğitim, insan potansiyeli ve hümanistik psikoloji alanlarında eğitim gördü.

Zihin Bilimi, Hipnoterapi, Reiki, Rebirthing, NLP ve kinesiyoloji eğitimleri aldı. California Jaycee’s organizasyonunda uzun yıllar bireysel gelişim alanında hizmet verdi. Sorunlu çocukların gittiği okullarda gönüllü çalıştı.

International Council for Self-Esteem Türkiye temsilcisidir.

Türkiye’de ilk kez 1993 yılında hipnoterapi yöntemiyle ağrısız ve ilaçsız, suda doğum yaptırdı.

Basın dünyasında birçok dergide ve Güneş gazetesinde araştırmacı gazeteci ve köşe yazarı olarak çalıştı. Dört yıl Bilar ve Bilsak’ta haftalık konferanslar verdi. Değişik radyolarda (Enerji FM, Show Radyo, Best FM ve Radyo TRT1) Kuraldışı ve Ötesi adlı psikoloji ve bireysel gelişim eksenli programlar hazırlayıp sundu. TGRT’de hafta içi her gün, Nil Gün ile Yeni Bir Gün adıyla bir sohbet programı yaptı. Radikal gazetesinde psikoloji ağırlıklı dizi yazıları yayımlandı.

Cine-5 kanalında Çekim Yasası programını hazırlayıp sundu. (2007)

Amerika’da 1981, Türkiye’de 1989 yılından beri, bireysel ve kurumsal workshop çalışmaları yapıyor.

Bireysel gelişim kavramının Türkiye’ye girmesinde ve birçok yayınevine yaptığı danışmanlıkla bu alandaki yayınların tanınmasında öncü oldu. Ayrıca uzun yıllardır ideali olan, okullara Özsaygı (Self-Esteem) derslerinin girmesi için ilk adımı attı ve özel bir okulda Özsaygı dersleri vermeye başladı.

Çok sayıda kitabı, çevirisi; hipnomeditasyon, zihin programlaması, motivasyon ve çocuk eğitimi CD’si vardır. Ayrıca Bütünsel Kinesiyoloji alanında yaptığı çalışmaları içeren, Bedenin Bilgeliği adında kapsamlı bir DVD çıkarttı.

Öncelikli hedefi, Bütünsel Kinesiyoloji (PiKi) eğitmenleri ve danışmanlar yetiştirerek eğitim, sağlık ve iş hayatı alanlarında topluma yararlı olmaktır.”

Gelelim küçük kırmızı aşk kitabına…

Arka yüzünde yer alan yazı dikkat çekici olduğu kadar, okumaya başlandığında beklentileri karşılayacak türde;

Nasıl bir geçmişiniz olursa olsun, kalbiniz ne çok kırılmış olursa olsun, size tümüyle uygun sevgi dolu bir eş, bir âşık, bir hayat arkadaşı bulabilirsiniz.

İnanın ve hatırlayın:

Yağmur belirli koşullar oluştuğunda yağar. Ağaçlar belirli koşullarda meyve verir, bitkiler belirli koşullarda çiçek açar. Doğada her şeyin koşulları, yasaları var; sevgiyi bulmanın ve korumanın da.

Şu anda ister hayatınıza, ruhunuza uygun bir sevgiliyi, eşi çekmeyi arzu edin, ister ilişkinizi korumayı ve geliştirmeyi; bu Küçük Kırmızı Aşk Kitabı sizin için.

Her insanın bir başkasından öğrenecek şeyleri vardır. Bir başkası sorsun siz cevaplayarak kendinizde tamamlamanız gereken noktaları bulun. NİL GÜN’ü bence mutlaka okuyun!

 

 

 
Toplam blog
: 670
: 1923
Kayıt tarihi
: 19.12.10
 
 

İstanbul doğumlu. Kuantum Yaşam Koçu. EFT, NLP, ETKİLİ İLETİŞİM, BEDEN DİLİ gibi bir çok konuda e..