Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Nisan '22

 
Kategori
Müzik
 

Nisan Güzellemeleri

Şu sıralar kulağımı bayram ettiren Salman Tin ve Bilge Kağan Etil birlikteliği ile kurulan 'KÖFN' grubunun yeni şarkısı 'Bi’Tek Ben Anlarım' baharı müjdeleyen, dinlerken mest olacağınız tertemiz bir alternatif tınılar barından bir pop şarkısı. Dinleyici kitlesi gün geçtikçe genişleyen KÖFN, her şarkısında farklı lezzetler sunmayı başarıyor. 2022 yazında sıklıkla duyacağımızı düşünüyorum.
 
 
Özlenen Bengü
 
3 yıllık derin sessizliğin ardından sözü ve müziği Bilal Sonses’e, düzenlemesi Mustafa Ceceli’ye ait olan "Kimse Bilmesin" ile yeniden sahalarda Bengü. Aslında Youtube kanalında her hafta yayınladığı 'Akustik' videolarla müzikten kendini kopartmadı bir şekilde yine sevenleriyle buluştu.
Şarkıya Ecem Gündoğdu yönetmenliğinde çekilen video klipte stüdyoya 60 metrekarelik yapay bir havuz yapılmış. Havuz için sete 2 tanker su getirilmiş. 'Kimse Bilmesin' Bengü diskografisinde naif şarkıların yanına usulca yaklaşmaya meyilli. Slowları kadar temposu yüksek şarkıları da bir başka güzel olan Bengü’nün bundan sonra çıkaracağı şarkıda enerjisi tavan bir iş ortaya koyacağını düşünüyorum. Bengü'den artık sık sık yeni şarkılar dinlemeye başlayacağız, şimdiden yeni şarkısının hazırlıklarına başladı bile..
 
 
 
Aşkın tatsız hali
 
Söz ve müziği Nilhan Gençoğlu'nun kendisine ait olan ‘Olmuyor’un düzenlemesinde Can Atayılmaz’ın imzası var. Nilhan şarkı için aşkın tatsız halini anlattığını söylemiş. Nakaratı hemen akılda kalan şarkı, özellikle biten ilişkilerinin ardından üzülenlerin yaralarına merhem olmaya gelmiş gibi. 
Nilhan’ın slow şarkılardaki başarısını ileride çıkaracağı temposu yüksek şarkılarda görmek isterim. Bir dans şarkısında duygulu vokalini duymak enteresan olur diye düşünüyorum. 
 
 
 
Sen Affetsen Ben Affetmem yarışı
 
Bir kaç hafta önce yayınlanan Bergen: Saygı Albümü dinleyici tarafından ikiye bölünmüştü. Alternatif isimlere yer verildiği projede Gülşen'in 'Sen Affetsen Ben Affetmem' yorumu da epeyce magazin gündemini meşgul etmişti. Herkes özünü kaybetmeden modernize aranjmanlarla beklerken tamamen pop alt yapıyla çıkınca işler karıştı. 
 
Aleyna Tilki'de 2019 yılında bir youtube kanalında seslendirmiş ve o hali de 28 milyon gibi ciddi bir dinlenme elde etmişti. Daha sonra Bergen'in saygı albümünde aslında Sen Affetsen Ben Affetmem'i ilk olarak Aleyna'nın seslendireceği ortaya çıkınca bir anda gözler tekrar Aleyna'da çevrildi. 
Seri bir hamle yapacak şarkıyı single olarak geçen hafta dijital müzik platformlarına servis etmiş oldu. Şimdi Gülşen mi Aleyna Tilki mi tartışmaları başlamamasından yanayım bence çok gereksiz bir çıkış olur. Herkes tadı ve lezzeti başka ama hak vermek gerekir ki Aleyna'da şarkının hakkını vermiş.
 
 
 
Yaz şarkıları yolda
 
Pop camiasından ara ara güzel işlere dair haberler veriyor olsam da, ne yazık ki sektör genel olarak sessiz sakin durumda. Bu tarzın sevenleri, arka arkaya patlayan ve birbirini geçmek için delice yarışan pop şarkıları ve pop müzikteki o havayı özlediler farkındayım. Ancak görüşüp konuştuğum neredeyse bütün popçu arkadaşlar, bayram ve bayram sonrası için 'bomba' şarkılar hazırladıklarını ve pusuda beklediklerini söylüyorlar. Hadi bakalım, bitsin bu kış soğuğu ve pusuda beklemeler; pop müziğe hız, heyecan, bereket gelsin. Isınan havalar ile beraber umarım pop camiası da hareketlenir.
 
 
 
furkancanhazar@gmail.com
 
 
 
Toplam blog
: 140
: 151
Kayıt tarihi
: 20.08.16
 
 

Popular Culture ..