Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Kasım '07

 
Kategori
Otomobil
 

Nissan' dan geri vitessiz otomobil

Nissan' dan geri vitessiz otomobil
 

Geçtiğimiz günlerde Tokyo’ da Otomobil fuarı vardı. Oldukça yüksek sayıda ziyaretçi kabul eden fuarda ilgi çekici otomobiller vardı. Sanırım Nissan bunların başında geliyordu.

Nissan’ ın bir otomobili vardı ki resmine bakmak yeterli oluyordu. Nissan Pivo 2 , oldukça sıra dışı bir tasarıma sahip. Araçta Japon teknolojisi kullanıldığını anlamak için teknik özelliklerine göz atmak yeterli oluyor.

Araçta dikkat çekici bir unsur var ki daha önce hiçbir araçta görülmedi. Araçta direksiyon kullanılmıyor. Tamamen elektronik ve hassas bir joyistik bulunuyor. Bir joyistik, direksiyonun verdiği zevki ve tutkuyu verir mi bilinmez. Aracın bir özelliği de geri vites bulunmuyor. Üst panel ve alt panel şeklinde ayrılan aracın üst paneli 360 derece dönebiliyor. Böylece trafikte soruna yol açmıyor. Araç oldukça ilgi çekici bir dış görünüme sahip. Tasarımı oldukça hoş.

GPS ve sensörler ile donatılmış ve “uzay aracı” unvanını hak eden araç fuarda özellikle Türk Basını tarafından büyük ilgi gördü.

Türkiye' ye gelir mi, gelmez mi? Gelirse ne zaman gelir? Bu soruların yanıtını zaman gösterecek olsa da, şimdiden belli ki Türk Genci bu aracı çok sevecek. Ancak kalabalık bir aile yapımızın olması sebebiyle, bekârlar ve yeni evliler tarafından tercih edileceği de bir gerçektir.

Bu makalemde sizlere bir haberi yorumlayacağım. Yukarıdaki haberi kendi yorumlarımı katarak yazdım.

Haber: http://www.cnnturk.com/haber/haber_detay.asp?PID=0016&haberID=396688


 
Toplam blog
: 89
: 3439
Kayıt tarihi
: 10.11.07
 
 

Tesekkurler ..