Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Aralık '11

 
Kategori
İnançlar
 

Niye Yaratıldım Acaba

Niye Yaratıldım Acaba
 

yaratilis_amaci


 

Nasıl bir iş yaşamı istediğinizi düşündünüz. Nasıl birisi ile evlenmek istediğinizi düşündünüz. Nasıl bir hayat sürmek istediğinizi düşündünüz. Peki yaratılış amacınızı hiç düşündünüz mü? Neden yaratıldı şu insan?

Bu soruya cevap vermek için, öncelikle insanın diğer canlılardan farkını ortaya koymakta fayda var.

Dünya üzerinde yaşayıp, geçmişi hatırlama ve ondan ders çıkarma, geleceği hayal edip onu tasarlama yeteneğine sahip olan tek varlık insan. İnsan neden bu özelliğe sahip?

Tüm hayvanlar sadece hayatta kalmak için, doğuştan sahip oldukları özellikleri kullanır. İnsanlar ise medeniyetler kurar, kitaplar yazar, devletler kurar.

İnsan üzülür, sevinir, pişman olur, değişir, sever, sevilir, tasarlar. Hep kendini aşmaya çalışır.

İnsan aynı zamanda intikam alır, savaşır, daha fazlasını ister, aşırıya gider, egoistçe davranır.

Bazı insanlar vardır, onlara baktığınızda içiniz iyilikle dolar; bazıları vardır, içlerindeki öfke gözlerine yansımıştır, bakamazsınız bile.

Bu farkın sebebi nedir?

Tüm bunların cevabını, Yaratıcı, Kitabında kendisi vermektedir.

İnsan, Yaratıcının bu dünyadaki temsilcisidir. Diğer tüm varlıklar koşulsuz şartsız O’na itaat ederken, Yaratıcı insana özgür irade vermiştir. Böylece iyi olan ile kötü olan birbirinden ayrılır.

İnsan, sevdiğine benzemek ister. Sevmek için tanımak gerekir. Mutlak mükemmel olan Varlığı ne kadar yakından tanırsak, O’nu o kadar çok severiz. Sevilmeye değer tek Varlığın, Yaratan olduğu anlaşılınca O’nun güzel isimlerine ayna olmak için elimizden geleni yaparız. O’nun aşkı ile yoğrulan insan, ebedi olan ruhunun hakkını vermeye başlar. Ve öldükten sonra kendisine kalan tek şey ruhudur. Bu dünyada Allah’ı tanımak için öğrenirken, O’nu sevmek ve O’nun temsilciliğini yapmak için yaşarken kazanmış olduğu tüm kabiliyetler bu bedene yüklenir. Ve insan, bu beden onu nereye taşıyorsa, öbür dünyada onu yaşar. Güzelliklere taşıyorsa Cennette yaşar. Eğer bu hayatın hakkını vermediyse, Yaratıcıdan uzak, kendi egoist ihtiyaçlarını tatmin etmek için yaşadıysa bedenine yüklenen özellikler onu yükseklere taşıyamayacağı için kendi cehennemini yaratmış olur.

Bu dünyaya insan bir kez gelecek. Bu dünyanın amacı, Allahı tanıyıp, O’nun ahlakıyla ahlaklanmaktır. Beden elbisesini çıkardığımızda geriye kalan ruhumuzla (astral bedenimizle) kendi amellerimiz vesilesiyle oluşturulan Cennete girmektir. İslamin şartları olan kelime-i şehadet, namaz, oruç, zekat ve hac ibadetleri,  Allah rızası için yapılmaları koşuluyla ruhun tekamülüne vesile olur. Kuranı ve kainatı tefekkür ederek okumak bize hakikat kapılarını açar. Öğrendiklerimizi başkalarıyla paylaşmak, ilmin zekatıdır.

Bu dünya oyun ve eğlence için harcanmayacak kadar değerlidir. Eğlence için harcarsak, öbür dünyada kendi ellerimizle hazırladığımızın cezasını çekeriz.

 

Bu değerin farkına varmanız için sizi araştırmaya, Allahın kitabını okuyup daha derinlemesine düşünmeye davet ediyorum.

İnternetten serbestçe yararlanabileceğiniz gibi, aşağıdaki siteleri de kullanabilirsiniz.

www.ahmedhulusi.org

www.nur.gen.tr

 
Toplam blog
: 39
: 757
Kayıt tarihi
: 07.08.07
 
 

Mühendislik eğitimimden sonra (2002), örgütsel davranış alanında yüksek lisans yaptım (2005). 15 ..