Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Haziran '16

 
Kategori
TV Programları
 

No 309'a büyük Reyting tokadı!

No 309'a büyük Reyting tokadı!
 

Yaz sezonuna geldiğimiz ve Ramazan'ı karşıladığımız şu günlerde televizyon ekranının yepyeni yapımlara kucak açtığını görüyoruz. Bu durum sayesinde hemen her gün yeni bir dizinin ya da programın başladığına şahit oluyoruz. İşte bu türden hareketli bir ortamda reyting analizi ve takibi yapmanın da gayet zorlaştığını fark ediyoruz. Çünkü yeni başlayan ve eskilere rakip olması istenen yapımların bunu ne kadar başarabildiğini kestirmek ilk başlarda zor bir eylem olarak göze çarpıyor.

Bahsi geçen bu yapımlar arasında geçtiğimiz hafta FOX ekranlarında başlayan No 309 isimli dizi de bulunuyor. 1 Haziran çarşamba akşamı ilk bölümüyle ekrana gelen ve ilginç bir konu ile izleyiciye merhaba diyen dizinin reyting konusunda bekleneni veremediği iddia ediliyordu. Ki bu iddialar dün yayınlanan bölümün sonuçlarının gelmesi ile daha da ateşlendi. İlk bölümü ile hem TOTAL hem de AB grubunda 8. olan yapım, dün yayınlanan 2.bölümü ile TOTAL grubunda 10. AB'de 7.olabildi.

Tabiki oyuncu kadrosu All-Star'dan hallice olan ve çok farklı dizilerde gördüğümüz önemli isimleri hikayesinde barındıran dizinin yazlık dizi kıvamında olduğunu ve kış sezonunun şu aralar bitmek üzere olduğunu unutmamak gerekiyor. Çünkü bu dizi belli ki yaz mevsiminde de devam edecek ve o dönemde ne kışlık diziler ne de Ramazan programları olmayacak. Yani elbet bir ferahlama bir yükseliş olacaktır.

Ancak tüm bu iyimser bakışlara rağmen, oyuncu kadrosu ve hitap ettiği kitle açısından bekleneni şimdilik veremeyen yapımın yazlık dizi olarak kalacağını ve Eylül'den sonra başlayacak yeni sezonda ekranda yer alamayacağını düşünüyorum. Yani ne kadar iyi olursanız olun, kanal reytinglere bakar ve kararını verir. Yoksa dizinin kadro ve hikaye açısından kötü olduğunu düşünmüyorum. Ama bazı noktaları kaçırdığında iş işten geçmiş oluyor maalesef.

Dizi dünyasının ne kadar katı olduğunu ve reyting konusunda ne kadar kesin olduğunu düşündüğümüzde, bu sektörde olmak bile ciddi riskler taşınması anlamına geliyor. Allah cümleten sabırlar versin ne diyelim.

 

ANIL KOLDAŞ

 

NOT : Milliyet Blog sayfası içerisinde yazdığım tüm yazılar birebir alınarak ve üstüne saçma başlıklar koyarak başka sitelerde ASLA yayınlanamaz. Aksi takdirde yasal işlem ile karşı karşıya kalmanız muhtemel olacaktır.

 

 
Toplam blog
: 670
: 3634
Kayıt tarihi
: 11.02.13
 
 

Balıkesir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunuyum. Koyu Fenerbahçeli, Ankara aşığı olup; anlataca..