Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Haziran '11

 
Kategori
Teknoloji
 

Nokia N9'u duyurdu!

Nokia N9'u duyurdu!
 

Nokia N9


Akıllı telefon pazarında rekabet etmek isteyen Nokia, yeni özelliklerle donattığı N9 modeliyle şansını artırmayı hedefliyor. Telefonun en ilgi çeken iki özelliği, MeeGo işletim sistemini kullanan ilk ve son telefon olması ve önyüzünde hiç bir tuş taşımaması. 

Nokia N9, yakın alan iletişimi teknolojisi ve 4G bağlantı kabiliyetine sahip. Makinede çizilmez ve kırılmaz kaplamalı 3.9 inç AMOLED ekran, 8MP çözünürlüklü Zeiss lensli, otomatik odaklamalı fotoğraf makinesi ve 720p HD video gösterme yeteneği bulunuyor. 

Oldukça sade ve şık görünen N9, 1GHz hızında OMAP3630 işlemciyle çalışıyor, grafikler için de PowerVR SGX530 yonga seti kullanıyor. OVI servisleriyle tam uyumlu N9’un çarpıcı özelliklerinden biri de, yandaki ses ve fotoğraf çekme tuşları dışında hiç bir tuş taşımaması. Bluetooth 4 ve 802.11a/b/g/n WiFi dahil tüm bağlantı özellikleri de elbette yerinde. 

16GB ve 64Gb bellek seçenekleriyle üretilen N9’un yıl sonuna doğru piyasada olması bekleniyor. Resmen açıklanmasa da fiyatların farklı pazarlarda 600 ile 900 dolar arasında değişeceği tahmin ediliyor. 

Kaynak: mobillog.com 

 
Toplam blog
: 142
: 1570
Kayıt tarihi
: 17.03.09
 
 

İnternet ve bilişim teknolojileri konularına ilgi duyan, yenilikleri takip eden ve bu yenilikleri pa..