Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ekim '17

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Normal Olan Kişinin Yaşını Göstermesi; Genç Gösteriyorsanız Şüphe, Yaşlı Görünüyorsanız Endişe Edin

Normal Olan Kişinin Yaşını Göstermesi; Genç Gösteriyorsanız Şüphe, Yaşlı Görünüyorsanız Endişe Edin
 

Bazılarımız yaşına göre daha genç gösteriyor, bu da o kişinin sağlıklı olduğu ve daha uzun yaşayacağı düşüncesini uyandırıyor.

Karamsar olmak istemiyorum ama dış görüntü olumsuz durumda göstergedir, normalde içimiz neyse dışarıya o yansır. Genç gösterenler için sanki ekstradan bir sağlıklı durum varmış gibi düşünülüyor.

Oysa bu kişinin sağlığı normalde olması kadardır, yani sağlığında olumsuzluk yoktur; 60 yaşındaki adam 18 yaşındaki gibi diyemeyiz.

60 yaşında göstermesi gereken sağlıklı haline sahiptir. Görünüşe bakarak genç gösteriyor diye bu kişinin 30 yaşındaki halinde olduğunu söyleyebilir miyiz?

Yanılgı burada, genç gösteriyorsun demek ki genç kalmışsın. Genç kalmak diye bir şey yok, genç gösterdiğiniz halleriniz normal (olması gereken) haliniz.  Genç göstermeyenler sağlıkları bozulduğu için onların yanında siz genç gösteriyorsunuz. Sizinki doğru, onlarda var sorun. Yani bir yaşın en genç göstereni o yaşın olması gereken hali.

Yaşlı gösterenlere bakarak ben genç gösteriyorum o halde genç kalmışım denilemez. Yaşadığınız onca yılı ben mi yaşadım? Siz genç kalmadınız, sizin ki normal; bazıları yaşlandı.

Bazen genç görünme görüntü yanılgısıdır. Buna bakarak bazı kimseler sağlıklı olduklarını ve uzun yaşayacaklarını düşünürler. İçlerini bilemeyiz bakmak lazım değilse bu hal aldatıcı olabilir.

Yani vücutları genç görünmenin dışında gerçekten genç ise söyledikleri doğrudur. Bizi söylediklerimizde haklı çıkaran, genç görünen bu kimselerin de eğer gerçekten genç değillerse 70-80 gibi erken sayılabilecek bir yaşta ölüyor olmaları. Özellikle 50’li 60’lı yaşlarda rahatlık ve yeme içmeyle alakalı bir toparlanma olur. Kişi bir de bakımlıysa sağlıklı görünür.

Ancak bu durum aldatıcıdır, sağlık sağlıklı(güzel, bakımlı) görünmez, sağlıklı olur. Madem bazıları yaşına göre genç göründüklerini iddia ediyorlar o zaman neden 70-80 gibi erken sayılabilecek bir yaşta ölüyorlar? Genç gösteriyorlarsa 100 yıl yaşasınlar. Olmuyor değil mi?

Genç görünmek normal olması gereken bir şey, aslında hepimiz öyle görüneceğiz. 70’inde sürünenlere alıştığımız için 60’ında aslanlar gibi olmamız tuhafımıza gidiyor ve genç göründüğümüzü sanıyoruz. Normalde insan 60’ında aslanlar gibidir, 70’inde sürünende sorun var ve tekrar edelim genç göstermek diye bir şey yok; normal olan bir insanın yaşını göstermesi.

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..