Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Eylül '07

 
Kategori
Dünya
 

Nükleer santral

Türkiye için nükleer santral en iyi çözümdür.

Amerika, Fransa, İngiltere v.b bir çok gelişmiş ülkede elektrik enerjisinin nerede ise %80 i nükleer santralardan elde edilirken neden Türkiye’de nükleer santral kurulmuyor.

Çünkü kurdurulmuyor. Dikkat edin her yeni iktidar elektrik enerjisi çözümünde ilk iş olarak nükleer santral yapımına soyunur ama bir şeyler olur birden bire nükleer santral projesi rafa kalkar.

Hindistan nükleer santral kurup arkasındanda atom bombasını yapınca , Pakistan da nükleer santral kurmaya kalktı başına gelmedik kalmadı. Pakistan’a uzun yıllar ambargo uygulandı. Sonuçta, Pakistan , kurduğu nükleer santralden elde ettiği plütonyum ile atom bombası yaparak Hindistan’a karşı güç dengesini oluşturdu.

Pakistan’a uygulanan ambargo ikiz kulelere saldırıdan sonra ABD Afganistan’a girerken , Pakistan’ın desteğini alma ihtiyacı duyduğu için kalktı.

Yıllar önce Irak’ta nükleer santral yapımına kalktığında bu tesisler İsrail tarafından bombalanarak bu girişim engellenmişti.

Nükleer santraller uranyumu yakıt olarak kullanır. Elektrik enerjisi üretir. Sonuç ta uranyum plütonyuma dönüşür. Plütonyum da atom bombasının hammaddesidir. Yani nükleer santraller atom bombasının ham maddesini üreten tesislerdir. Başka bir deyişle bir taşla iki kuş vurursunuz. Hem elektrik enerjisi üretirsiniz hem de atom bombasının hammaddesini.

İşte birileri bu nedenle sizin nükleer santral kurmanızı istemez.

Daima abanın altından sopa gösterirler. Yetmezse sopayı kullanırlar. Sizi engellemek için çevreci kuruluşları kullanarak nükleer enerjinin ne kadar tehlikeli olduğunu söylerler ama öte yandan kendileri olabildiğince nükleer santrallerden yararlanırlar.

Dr.Erdener ILDIZ
7 Ağustos 2007

 
Toplam blog
: 80
: 805
Kayıt tarihi
: 25.09.07
 
 

Elektronik yüksek mühendisiyim. Bilgisayarlı kontrol sistemleri üzerinde doktora yaptım. Bir  şirke..