Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Adem Güngör/FETHİYE KÜLTÜR ETKİNLİKLERİ

http://blog.milliyet.com.tr/ademgungor

21 Temmuz '10

 
Kategori
Güncel
 

Nükleer Santrallar

Nükleer Santrallar
 

Resim:GREENPEACE


Hükümet'in Ekim ayında nükleer santral kurma girişimlerine başlamasından bugüne kadar 175.000 nükleer karşıtı imza toplandı! Hep beraber Hükümet'in üzerinde hiç durmayan bir baskı oluşturduk.

Tünel Meydanı'nda, Enerji Bakanlığı'nın önünde eylemler yaptık. Enerji Bakan'ı Greenpeace ofisini ziyaret etti. AKP grup toplantısında Başbakan konuşurken "Sinop ve Mersin Nükleer İstemiyor" yazılı pankartı açtık. Sinop Kalesi'nde nükleere hayır dedik. Milletvekillerine yüz binlerin imzasının bulunduğu e-postalar yağdı. Meclis önünde 58 eylemci nükleere hayır dedi… Daha sonra sesimizi duyan sağduyulu milletvekillerine imzaları teslim ettik.

Nükleer anlaşmanın onaylanmasına yönelik görüşmeler sırasında Mersin CHP milletvekili Ali Rıza Öztürk, teslim aldığı nükleer karşıtı imzaları Meclis kürsüsüne taşıyarak, Greenpeace ve Mersin Nükleer Karşıtı Platform'a teşekkür etti. Öztürk konuşmasının sonunda imzaları Enerji Bakanı'na teslim etti ve Bakan'ı hayır imzalarıyla karşı karşıya bıraktı.

Aylardır nükleer karşıtlarının verdiği imzalar ve tepkiler Meclis'te büyük tartışmalar olmasını sağladı. Siz olmasaydınız bu tartışmayı yaratmayı başaramazdık.

Oylama sonucunda anlaşma kabul edildi. Bu, muhalefetin itirazlarına ve 175.000 imzaya rağmen, AKP milletvekillerinin kendi siyasi iradelerini göstermedeki başarısızlıklarının bir kanıtı oldu!

Anlaşma Meclis'ten geçti, ama bu, mücadelenin sonu mu? HAYIR! Bu sadece bir başlangıç. KURDURTMAYACAĞIZ!

Sevgilerimle. Greenpeace Adem Güngör

 
Toplam blog
: 320
: 1741
Kayıt tarihi
: 16.04.09
 
 

Muğla Fethiye doğumluyum. Sanat okulu elektrik bölümü mezunuyum. Tarih ve Kültüre çok önem veriyo..