Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ağustos '16

 
Kategori
Kitap
 

Nurdane ve kitapları

Nurdane ve kitapları
 

Güzel sanatlarda başarı, bütün inkılâpların başarılı olduğunun en kesin delili olacaktır.

Sanat, güzelliğin ifadesidir! Bu ifade sözle olursa şiir, nağme ile olursa müzik, resim ile olursa ressamlık, oyma ile olursa heykeltıraşlık, bina ile olursa mimarlık olur.

İnsanlarda bir takım ince, yüksek ve temiz duygular vardır ki, insan onlarla yaşar. İşte o ince, yüksek, derin ve temiz duyguları en çok duyabilen ve başka insanlara duyurabilen şairdir.”  

M. K. ATATÜRK  

Nurdane Uzun, Şavşat doğumlu… Sağlık Koleji mezunu… Yurdumuzun değişik illerinde görev yaptı. Şimdilerde emekli… Bursa, İstanbul ve Artvin üçgeninde gidip gelmektedir.

Çok sayıda dergi ve gazetelerde şiirleri yer aldı. Zamanla düzyazıya yöneldi. Şiir, öykü ve roman türünde onlarca yapıtı mevcuttur. Katıldığı yarışmalarda kendisine değişik ödüller verildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı ‘Halk Şairi’ unvanını da alan Uzun,  başarılı çalışmalarını coşkuyla sürdürmektedir.

Hayal Salıncakları”, “Hayal Treni” ve “Yarım Kalan Sevdalar” adlı yapıtlarını takdim ettiler. İçselleştirerek ve beğenerek okuyorum.

Şiirlerini derinden sızlayan bir içerik var. Halk edebiyatımızın hece ölçüsünde duygu derinliğini başarıyla ortaya koyduğu gözlemlenmektedir. İşte birkaç empatik örnek:

Ötüşürken ormanlarda kuşları /  Yeşertti ruhumda solan düşleri / Yoluna koyarken birçok işleri / Tutuştu gönlümde sevgiden ocak!” (Hayal Treni S.11)

Sevginin gönülde başkadır yeri, / Uykusuz gözlerin kalmadı feri, / Yalnız sen bilirsin bende kederi; / Ay gibi, gün gibi içime dolsan, /  Ömrüm bitene dek yanımda kalsın.” (Hayal Treni S.73)

Daha dün yalnızdım, bugün sen varsın / Dört mevsim içinde her gün baharsın / Senin de gönlünü heyecan sarsın / Nerdesin sevgilim, nerdesin aşkım?” (Hayal Treni S.131)

Yarım Kalan Sevdalar” kitabını elime alınca ne görüm dersiniz?  Kırık bir kalp! Kitabın sayfalarında gezindikçe özgün ve özgür düşüncelerle baş başa kalırsınız. Önsöz’ündeki tümcelerde aşk, mercek altında… Devamındaki 13 öyküde aşk, gergefinde ustalıkla işlenmiş olup okurunu beklemektedir.

Sağlıkçı şair ve yazar Nurdane’yi kutluyorum, kitaplarını öneriyorum ve başarılarının sürmesi dileklerimle alkışlıyorum!

 

Not: Kimi görüntüleri aşağıda slâyt görünümünde izleyebilirsiniz!

 

 

 
Toplam blog
: 782
: 1295
Kayıt tarihi
: 18.08.08
 
 

Kırşehir Erkek İlköğretmen Okulu'nu, İzmir Buca Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümünü, İstanbul Çapa M..