Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mart '08

 
Kategori
Havacılık
 

O Bir Gökyüzü Sevdalısı

O Bir Gökyüzü Sevdalısı
 

Çocukluğu Balıkesir’de 9. Hava Üs Komutanlığı’nı çevreleyen tellerin dibinde uçakları seyretmekle geçti. Arkadaşları oyun oynarken O savaş Uçaklarının iniş ve kalkışlarını izlemeyi yeğledi.

Jet Pilotu olma hayalleri, gözlerindeki çok küçük bir kırılma kusuru nedeni ile gerçekleşmedi.

Şimdi O; PPL (private pilot licence) diye adlandırılan, Amatör pilot Lisansı’na sahip. Sahibi olduğu bir uçağı var ve gökyüzünde olmaktan çok mutlu.

Bu gün size; bir gökyüzü aşığını, bir sonsuz mavi sevdalısını, bir amatör pilotu, Gökhan Yeğin’i anlatacağım.

Gökhan Yeğin, 46 yaşında ve Balıkesir’de bir akaryakıt istasyonu işletmecisi. Liseyi bitirdiği yıl, Hava Harp Okulu sınavlarına girmiş, ancak gözündeki bir kırılma kusuru nedeniyle ne yazık ki bu arzusunu gerçekleştirememiş, 1980 yılında girdiği Balıkesir Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden 1984 yılında İnşaat Mühendisi Olarak Mezun olmuştur. Mezun olduğu Fakültede Araştırma Görevlisi olarak bir yıl çalıştıktan sonra askerlik görevi için izinli olarak ayrılmış, askerlik sonrası bu göreve dönmemiş, Balıkesir’de bir Mühendislik Bürosu açarak çalışmaya başlamıştır. On yıl süre ile bu büroda çalışmış, bu süre içinde Bursa Uludağ Üniversitesi’nde, Geoteknik Ana Bilim Dalı’nda, Lisans Üstü çalışmasını da tamamlamıştır.

Aradan geçen yılar, çalışma yaşamının getirdiği yoğunluklar onun çocukluk yıllarının özlemi olan pilot olma arzusunu hiç azaltmamış. Evlenmiş, çocukları olmuş. Balıkesir’de iyi tanınan başarılı bir mühendis olmanın yanında, bir de akar yakıt istasyonu sahibi olmuş. Ama gökyüzü tutkusu hiç azalmamış. Arkadaşları oyun oynarken, gidip tel örgülerin arkasından özlemle seyrettiği uçaklar ve o günlerde kurduğu hayaller hiç aklından çıkmamış. Rüyalarında uçakları gördüğü, onlarla uçtuğu gecelerin sabahları en mutlu uyandığı sabahlar olmuş yıllarca.

1996 yılında kararını vermiş, artık daha fazla beklememeye ve yaptığı araştırmalar onu Türk Hava Kurumuna getirmiş. Amatör Pilot lisansını aldığı günden sadece 15 gün sonra da ilk uçağını almış ve “Merhaba Gökyüzü”..

Devamını Sayın Gökhan Yeğin bakın nasıl anlatıyor;

<ı>“1996 yılında Türk Hava Kurumundan Amatör Pilot Lisansımı (PPL) aldım. Lisansımı aldıktan sonra, 1956 model PIPER Supercub uçağımı satın aldım. 250 saat uçuş yaptım. Daha sonra arkadaşlarımla TB–9 Socata uçağı ile 170 saat uçuş yaptım. Bu arada motorlu planöre merak sardım. Romanya’ya giderek IS -28 M2 motorlu planörünü satın alıp intibak eğitimini Romanya Havacılık Kulübünde alarak, ülkemize getirdim. Planörle 200 saat uçtuktan sonra, son uçağım olan 1965 model Piper cherokee PA- 28 uçağını satın aldım. Halen bu uçakla uçmaktayım. Kullandığım tüm uçakları, meraklı diğer amatör arkadaşlara intibaklarını sağlayarak devretme yolunu seçtim. Bu şekilde camiamıza küçükte olsa sayıca katkıda bulundum. Ayrıca sadece uçmanın değil, bilgi paylaşımının ve çalışma disiplininin de büyük önem taşıdığını düşünmekteyim. Amatör havacılığın ülkemizde daha ileri gidebilmesi için, olabildiğince çok insanı hiçbir beklentimiz olmaksızın arkadaşlarımla birlikte uçurarak, havacılığı sevdirmeye çalışmaktayız.<ı>Bizi bu günlere taşıyan Türk Hava Kurumuna ve değerli personeline hepimiz her zaman minnettarız.”

Çocukluğu Balıkesir’de 9. Hava Üs Komutanlığı’nı çevreleyen tellerin dibinde uçakları seyretmekle geçti.

Jet Pilotu olma hayalleri, gözlerindeki çok küçük bir kırılma kusuru nedeni ile gerçekleşmedi.

Şimdi O; PPL (private pilot licence) diye adlandırılan, Amatör pilot Lisansı’na sahip. Sahibi olduğu bir uçağı var ve gökyüzünde olmaktan çok mutlu.

O bir gökyüzü aşığı

O bir Sonsuz mavi sevdalısı.

Unutmayın1: THK Yangın Uçağı alım kampanyası için, tüm operatörlerden yangın yazıp, 3919’a gönderin. Bedeli 6 YTL’dir. Ülkemize katkısı, yemyeşil ormanlar.

Unutmayın2: Bir Cumhuriyet Kurumu olan THK’na üye olun. Rejime ve Cumhuriyet kazanımlarına sahip çıkmanın bir yolu da, rejimin ve Cumhuriyetin kurumlarına sahip çıkmaktır.

 
Toplam blog
: 182
: 2395
Kayıt tarihi
: 29.01.07
 
 

10 Kasım 1954 tarihinde doğdum. Sosyal Hizmet Uzmanıyım. Pilotum. (ultralight licence no:151)..