Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ocak '14

 
Kategori
TV Programları
 

O Ses Türkiye / Hasan O Ses, Abdullah Fair Play!

O Ses Türkiye / Hasan O Ses, Abdullah Fair Play!
 

Formatı Hollanda’dan alınan orijinal ismi The Voice olan yarışma Türkiye’de pek bir sevildi. Bu sezon pek çok ilkin yaşandığı yarışma dün gece sona erdi, şampiyon da belli oldu.

Türkiye’nin gözbebeği olan Hasan bence haklı galibiyet alarak Türk halkının birincisi oldu. Sesinin güzelliği, aynı zamanda da yumuşak başlı tavırları, gösterişsiz sahne duruşu ile sevgilimiz ve opera-rock söylenebileceğinin kanıtı oldu. Bence bu bir ilkti!

Herkesin fikri aynıydı da Mert’e neden oy atmadılar?  Mert; genç, gelecek vadeden, sahne ışığı olan bir pop star, fakat oylarla alıp başını gidecek oranı yakalayamadı ve ilk elenen isim oldu. Bence bu da bir ilkti!

Ersin; yürek dolusu sesi olan, sahneye yakışan, ruhumuza dokunan ama ikinci elenen de o oldu! Sizce de ilk değil mi?

Ben “Hasan’ın rakibi kim olacak” derken karşımıza Abdullah çıktı. Hepimiz çok şaşırdık! Sesini, tarzını, tavrını pek beğendim Abdullah’ın ama Hasan ile kapışabilir miydi? Kimse bunu düşünmedi ki, hepimizin gönlünü Hadise’nin yarışmacısını elediği halde bir daha yarışmak isteme kararı ile kazandı Abdullah. İşte bu da bir ilkti!

Ekran başından “Helal olsun!” diyen nidalarla o hafta uğurladık ekrandan ama bir daha ancak final ikilisinde elenmesine izin verdik. Abdullah genç yaşına rağmen duruşu ve hayata bakışı ile nicelerini daha eleyecek. Öyle yüce yürekli, öyle kendinin farkında ki Abdullah, Hasan yarışmayı kazanınca en az kendi kazanmış kadar sevindi. İşte buna da şaşırdı Türkiye, oysa Abdullah fotoğrafçılık yapan “bir de ben denesem mi?” düşüncesini hayata geçirmiş, şarkıcı olmaya da gönül koymamıştı. Oysa Abdullah, Hasan’ın müziğe verdiği emeğin ve aşkın farkındaydı. Haliyle de Hasan’ın kazanmasını istedi, çünkü Hasan’ın yolu müziğin yoluydu.  Abdullah kocaman yüreği, adam gibi adam olma başarısı ile bence yılın Fair-play’i olmalı! Bu da bir ilkti!

Gökhan; samimiyeti, deli-dolu yapısı, riyadan uzak tavrıyla hepimizin sevgilisi oldu. Ben bir Athena hayranıyım, bizim evde pek dinlenir ama güzel gönlünü ekran sayesinde tanıdım. Sadece ben değil bütün Türkiye tanıdı ve sevdi Athena Gökhan’ı! Bir rockerın tüm Türkiye tarafından sevilmesi de bence ilkti!

Gökhan takımıyla düet yaparken hep kendini ikinci planda tuttu ve şovu kendi değil yarışmacılarına yaptırarak da bir ilke imza attı.

Gökhan elediği yarışmacıları tarafından bile çok sevildi, öyle sevildi ki Athena’nın dilere pelesenk şarkısı ile Gökhan’a sürpriz yaptılar. Bu tarz veda klibi de bir ilkti!

Gökhan şimdiden elenen yarışmacıları dahil edeceği yeni projelere imza atacağının da altını çizdi.  Bu 3. Sezon ama bugüne kadar sizce bunu kim yaptı? Cevap acı, kimse! İşte bu da bir ilkti.

Gökhan, bireysel hırslarından kurtulmuş ya da korunmuş kişiliği ile tam bir usta edasıyla yeni seslerinin önünü açıp, Türk Müzik Sektörüne bambaşka tatlar katmaya niyetli. Prodüktör falan beklemeden ekibine projeler planlamış. Bu da bir ilk!

Seneye “O Ses Türkiye”de tekrar yer alacağını da belirten Gökhan takım kurmakta hiç zorluk çekmeyeceğe benziyor. Oysaki sene başında Gökhan’ın takımına girmeye gönüllü kaç kişi gördük?

Dün gece itibarı ile “O Ses Türkiye” ye veda ettik ama kazanılmış çok önemli şeyler vardı; kibirden uzak durmak, bütünün içinde bir olmak, emeğe saygı, adam gibi adam olmak, delikanlı, deli sevdalı yürekler olmak, bir başkasını kendinden çok sevmek…. Türkiye de bunları özlediğini fark etti.

Gökhan, gizli neferleri ve takımı çok başarılısınız, helal olsun size!

Hayatta başarılarınızdan övgüyle bahsettirmeniz dileği ile…

eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6
https://www.facebook.com/pages/Ece-Er-%C4%B0le-Ba%C5%9Fb

 

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..