Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Şubat '13

 
Kategori
TV Programları
 

O Ses Türkiye'de finalde kazanan kim olacak?

O Ses Türkiye'de finalde kazanan kim olacak?
 

O Ses Türkiye'de finalin en büyük fovarileri Mustafa ve Ayda


O Ses Türkiye'de yarı final nefes kesti. Yapılan 4 eşleşme sonucunda yarışmacılar performanslarını ssergilediler ve finalistler belli oldu.

Yarı finalin ilk performansında Berkan rakibi Eren'i sms sonucunda geçerken, Mustafa ise rakibi Ertunç karşısında zorlanmadan finale kalmayı başardı. Yarı finalin sonucu en çok merak edilen eşleşmede Ayda güçlü rakibi Erkam'ı eleyerek finale kalan diğer yarışmacı oldu. Gecenin en ilginç eşleşmesi ise Onur ile Selin arasında yaşandı. Hülya Avşar ya da Hadise'nin bu yarışmacılarından kaybeden finalde koçunu yarışmacısız bırakacaktı ki kazanan Onur kaybeden Selin olunca Hadise finalde yarışmacısız kalmış oldu. Murat Boz finale 2 yarışmacı çıkarmayı başarırken Hülya Avşar ve Mustafa Sandal finalde 1'er yarışmacı ile tesil edilecek.

Peki bu sene O Ses Türkiye'de kazanan kim olacak? Kim rakiplerini finalde eleyerek Türkiye'nin O Ses'i olacak?

Mustafa Bozkurt - (Mustafa Sandal) : Bu seneki yarışmada her söylediği şarkı sonrası stüdyodaki seyirciler tarafından ''bidaha bidaha'' tezahüratı ile karşılaşan tek yarışmacı olarak dikkat çekiyor. Her performansı tekrar söyetilen yarışmacı smslerde de rakiplerini farklı geçmesiyle dikkat çekiyor.  Genellikle Ahmet Kaya şarkıları söyleyen yarışmacının Hakim bey ve Ankaranın Yolları şarkılarındaki performanslarıyla da farklı tarzlarda da seyirciyi etkileyebileceğini kanıtladı. Tüm bunlar dikkate alındığında kağıt üzerinde yarışmanın en büyük fovorisi olarak gözüküyor. Özellikle bu sene Murat Boz'un takımındaki yarışmacıların doğru şarkı seçimleri dikkate alındığında finalde halkı etkisi altına alabilecek doğru şarkı seçimiyle yarışmayı kazanması mucize olmaz.

Ayda Mosharraf - (Murat Boz) : Geçen senede yarışan yarışmacı bu sene durgun başladı. İlk başlarda söylediği İngilizce şarkılarla bi türlü bekleneni verememişti. Ancak Türkçe şarkı söylemeye başlamasıyla birden parladı. Özellikle İsyan şarkısıyla herkesi hayran bıraktı. Daha sonra söylediği Türkçe şarkılarda İsyan kadar başarılı olamasada İsyan şarkısındaki başarı o kadar büyüktü ki o şarkının adeta ekmeğini yiyerek finale kadar kalmayı başardı. Eğer finalde doğru şarkı seçimleriyle İsyan gibi bir şarkı daha yakalarsa yarışmayı kazanma şansı oldukça yükselir. Aksi takdirde İsyan şarkısındaki o başarısı yarışmanın en büyük fovorisi olarak gösterebildiğimiz Mustafa Bozkurt'u elemeye ne kadar yeter bilemiyoruz. Böyle düşünüldüğünde yarışmanın 2 favorisinden biri diyebiliriz. Kazanması kesinlikle süpriz olmaz. Hatta yine patlatacağı bir şarkı bukursa o zaman önünde kimse duramaz.

Berkan Taşkın - (Murat Boz) : Daha öncede çocukların şarkı söylediği bir program her hafta sahneye çıkıp performans gösteren Berkan, orda kazandığı tecrübeyi bu programda fazlasıyla gösterdi. Genellikle Türk Sanat Müziği ve ona yakın tarzda şarkıları seslendiren yarışmacı kendine uygun şarkıları bulmayı başarınca ve sahnede de yaşına rağmen olgun ve güçlü durunca finale kalması kaçınılmaz oldu. Finalde yine aynı tarzda şarkı okuyacak olan Berkan'ın doğru şarkı seçimininde onu kazanmasına yeterli olacak gibi gözükmüyor.  Kazanması süpriz olur ancak karar tabiki smsler sonucu Türk halkının olacak.

Onur Uğuş - (Hülya Avşar) : Yarışmanın ilk günlerinde finale kalacak denseydi sanırım kimse inanmazdı. Barış Akarsu'ya olan ses ve fizik benzerliğiyle birlikte Barış Akarsu hayranlarınında desteğiyle finale kadar kaldı. Anadolu Rock tarzında şarkılar söyleyen yarışmacı finaldede yine aynı tarz şarkıları seslendircek. Kazanması zor gibi görünüyor. Bakalım büyük bir süprize imza atabilecek mi?

4 finaliste bakıldığında finalin Mustafa Bozkurt ile Ayda arasında geçeceğini söyleyebiliriz. Mustafa Ayda'ya göre daha avantajlı gibi görünüyor. Ayda'nın tek silahı doğru şarkı seçimi. Bu yarışmada Murat Boz'un şarkı seçimlerindeki başarısı ortadayken Ayda doğru şarkı seçimi ile Mustafa'yı tabiki de eleyecek güçte. Ama Mustafa herşeye rağmen ses rengi ve sempatisyle yarışmanın en büyük favorisi. Bakalım O Ses Türkiye'yi bu sene kim kazanacak? Bunu hep birlikte göreceğiz.

 

 

 
Toplam blog
: 138
: 10449
Kayıt tarihi
: 03.06.10
 
 

Müzik dinlemek (Türkçe Pop) ve futbol maçı (özellikle Beşiktaş maçları) izlemekten hoşlanıyorum. ..