Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ekim '16

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Obeziteyseniz kendinizle barışamazsınız

Obeziteyseniz kendinizle barışamazsınız
 

diyetisyen


Çağımızın hastalığı olarak bilinen obezite rahatsızlığı giderek hızlı bir şekilde ilerlemeye devam ediyor. Obezite varsa kendimizle barışma lüksümüz yok. Obezite sadece fiziki olarak sağlığınızı tehdit eden bir hastalık değildir. Psikolojik olarak da obezite kesinlikle sizleri olumsuz etkileyen en tehlikeli hastalıklardan birisidir. Obezite kısaca bedende bulunan yağ kütlesinin kas kütlesine oranla aşırı bulunmasından dolayı meydana gelmektedir. Bununla birlikte obezitenin günümüzde oldukça hızlı bir şekilde ilerlemesinin en etkili olan nedenlerinde birisi de hazır besin tüketimi ve kesinlikle hareket eksikliğidir. Spor yapmak ve oldukça az hareket etmek ve sürekli olarak hazır besin tüketmek kesinlikle obezitenin kronik bir hastalık haline geldiğinin bir kanıtıdır. Aşırı yemek yemenin ve oldukça az hareket etmenin yanı sıra psikolojik olarak sürekli olarak yeme yeme arzusunun artması nedeni ile de obezite hızlı bir şekilde yayılmaktadır. Üstelik engellenmediği takdirde de ölümle sonuçlanabilen oldukça riskli hastalık kategorisinden birisidir.

Obezite varsa kendimizle barışma lüksümüz yok. Fiziki olarak nasıl göründüğünüz özellikle özgüveniniz ile doğrudan ilgili olduğunu söyleyebiliriz. Sürekli mutsuz olmanız ise sizleri yiyeceklere yönlendirir ve kiloların hızlı bir şekilde artmasına neden olabilirsiniz. Özellikle yetişkinlerde sıkıntı ve strese bağlı olarak obezitenin oldukça hızlı bir şekle yayıldığını söylemek isteriz. Obezite riskinin olduğu yetişkinlerde ise sadece fiziksel sorunlar meydana gelmektedir. Özellikle riskli ve gerçekten ciddi rahatsızlıkların obezite ile birlikte oldukça hızlı bir şekilde yayıldığını söyleyebiliriz. Kalp ve şeker hastalıklarının pek çoğunun kilolar ve yanlış beslenme ile birlikte hızlıca geliştiğini görebiliyoruz.

Aşırı yağlı ve doymuş yağ oranı oldukça yüksek olan hazır besinlerin sürekli olarak tüketilmesi ve bunun alışkanlık haline getirilmesi kesinlikle hızlı bir şekilde kilo alımını doğuracaktır. Obezite varsa kendimizle barışma lüksümüz yok. Çünkü kilo alımınız ile psikolojik olarak her ne kadar sevdiğiniz yemekleri tükettiğiniz için mutlu olduğunuzu düşüncesiniz de istediğiniz bir fiziğe sahip olmadığınız içinde stresi de beraberinde getirmektedir. Obezitenin erken tanısı ise tedavisi için kesinlikle en önemli noktalardan birisidir. Bununla birlikte erken tanı ile obezite ile birlikte hızlı gelişen kronik hastalıklarında önüne kolaylıkla geçebilirsiniz.

 
Toplam blog
: 13
: 2060
Kayıt tarihi
: 01.03.16
 
 

Işın SAYIN, Yugoslavya ve Bulgaristan göçmeni bir ailenin kızı. 08.12.1975 tarihinde ailesinin ta..