Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Nisan '07

 
Kategori
Tarih
 

ODTÜ'lüler nerede yahu?

ODTÜ'lüler nerede yahu?
 

Takvim yaprakları 6 Ocak 1969 tarihini gösterdiğinde; yeni Amerikan büyükelçisi ‘’Komer’’ Odtü’yü ziyaret eder. Komer Vietnam’da 40.000 kişinin katili olmakla suçlanan ve sevilmeyen bir adamdır.

O gün hiç beklenmeyen bir olay olur. Ulusal duyarlılığı yüksek ve Anti-Amerikancı Odtü gençliği Büyükelçi’nin arabasını yakar. Büyükelçi , bu olaya karşı duyduğu hayreti şu sözlere döker’’ Biz bu Üniversite’de eğitim ve müfredatı çok ağır tutmuştuk. Ama görüyorum ki bu durum öğrenciler için yeterli olmamış.’’

Ancak bu protestonun bedeli çok ağır olacaktır. Her konuda bize bedel ödeten ve bedel alan Amerika, Odtü’lü öğrencilerin bir bir öldürüleceği Anarşi ortamına zemin hazırlamakla suçlanacaktır. Deniz, Yusuf ve Hüseyin; bir kişinin BİLE burnunu kanatmadıkları halde, dört Amerika’lı askeri kaçırdıkları ve diğer suçları nedeniyle idam edileceklerdi.

O Deniz Gezmiş ki! Amerikalı askerlerden birisini karısı hamile diye bırakmıştı. Diğerini başka bir nedenle. Kalanları da ‘’Tüm Amerika’nın suçu bunların mı?’’ diye bırakmıştı. Bugün insanları yerlerde sürükleyip, öldüren hırsızların salıverildiğini düşünürseniz, içinizin yanmaması mümkün değildir.

İşte bu delikanlıların idamı meclis’te oylanırken. Başbakan Demirel oyunu tek değil iki eliyle verir. ‘’Evvet’’ derken iki elini de kaldırır. Bu Odtü’lü çocukları idama yollamanın utancını taşıyanlardan Sayın Demirel şimdi soruyor’’ Odtü’lüler nerede?’’

Kümesteki sağlıklı tavuklarını kuş gribi çıkınca hemen ölüme teslim eden Sayın Demirel. Odtü’lüler sizin görebileceğiniz yerlerde değil, bilesiniz. Kimini öldürdüler, kimini işkencede bıraktılar, kiminin hayatını söndürdüler. Ulusalcı, Kuvvacı, ülkesini seven bu çocuklar yok edildi Sayın Demirel. Sizin verdiğiniz oylarla asıldılar, hatırlar mısınız?

Kimseyi öldürmemiş üç delikanlıyı asanlar. Ülkesini, işçisini, köylüsünü seven bu gençleri asanlar. Neden on binlerce Vatan hainini asamadınız? Bu ülkeyi kan gölüne çevirenleri neden asamadınız? Askerlerinizi kaçıran, öğretmenlerinizi öldüren, kışlalarınıza saldıranları neden asamadınız? Teröristleri besleyen ülkeleri neden vuramadınız?

Siz bu ülkenin en yüksek yerlerine çıktınız. Neden yapamadınız? Yorgun gözlerinizle bana bakınız ve cevap veriniz. Neden?

 
Toplam blog
: 187
: 1260
Kayıt tarihi
: 02.10.06
 
 

İyiye ve güzele götürmeliyiz Dünyayı. Sürekli daha çok kazanmak, daha yukarıdan bakmaya çalışmak,..