Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '10

 
Kategori
TV Programları
 

Ödüllü ve eğlenceli

Ödüllü ve eğlenceli
 

TRT-1 televizyon kanalında akşam haber bülteni öncesi her akşam yayınlanan "Bir zahmet" adlı yapımı izliyorum ara sıra..

Program sunucu ve oyuncusunu oldukca başarılı buluyorum..

Gizli kamera ile yapılan çekimler, kamera şakası tadında izleyiciyi eğlendiriyor ve şakazede'ye program yapımcısı tarafından dolaylı sorulan 4 soru karşılığında alınan her doğru cevap karşılığında 500-1000-2500-5000.-TL para ödülü veriliyor..

Şakazade, doğru cevapladığı soru karşılığı eline nakit olarak aldığı ödül'ün de farkında olamıyor..

Şakazade tarafından, örneğin 3 soruya doğru cevap verdiğinde 2500 lira'yı program oyuncusu tarafından cebinden çıkardığı nakit para'yı "Bir dakika şu parayı tutarmısınız" diye şakazade'nin eline tutuşturarak hızlı bir şekilde kaçıp uzaklaşıyor..

Şakazedelerin tepkileri çoğunlukla aynı oluyor..

Bir çoğu, emanet şeklinde de olsa "Hayır alamam o parayı" tepkileri verirken, başka bir çoğunlukta, ellerine tutuşturulan para'yı kaçıp uzaklaşan program oyuncusu'nun arkasından koşarak para'yı iade etmek istiyor..

Programın eğlence yanı bir yana, beni etkileyen şakazedelerin tepkileridir..

Şakazedelerin ellerine tutuşturulan paralar, belki de takriben 6-8 aylık kazançlarına eş değerdedir ama hak etmedikleri parayı kabül etmeyip tepki veriyorlar..

Çekimler gizli kamerada gerçekleştiği için şakazedelerin doğal durumlarını izledikçe, toplumun bu denli kokuşmuşluğu içinde namuslu ve doğru insanların var olduğunu görebiliyoruz..

Son yıllarda ülkede yaşanan olumsuz değişimlerle birlikte, haksız kazançları kazanç gibi görebilen bireylerin sayıları artsa da emeksiz kazançları kazanım olarak görmeyenlerin sayılarının da var olduğunu bilmek, çok güzel..

Fırsatınız olursa izlemenizi tavsiye ederim..

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..