Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Haziran '18

 
Kategori
Astroloji
 

Oğlak Burcunda Dolunay & Burçlara Etkileri ~ Uranüsyen

Oğlak Burcunda Dolunay & Burçlara Etkileri ~ Uranüsyen
 

 28 Haziran 2018 Perşembe günü saat 07:51’de Oğlak burcunun 6 derecesinde ve Facies yıldızına yakın konumda Dolunay gerçekleşecek. Satürn ve Plüto’nun Oğlak burcunda olması başlayan tutulma serisinin temalarının çeşitliliğine dikkat çekiyor ve bu Dolunay’da o enerjiyi gösteriyor. Yükselen derecesindeki kuzey ay düğümüne, 7.evdeki Hyleg, Mars ve Güney Düğüm eşlik ediyor… Dolunay etkileri – ve + 3 gün boyunca hissedilecek ve Yengeç burcunda başlayan Tutulmaların etkisini göstermeye başlayacak…
 
 Astroloji’de Yengeç ve Oğlak aksı; ev ve iş yaşamını, duyguları ve mantığı, beslenme ve sorumluluk ihtiyacını temsil eder. Yengeç ne kadar duygusal ve korumacıysa, Oğlak’ta o kadar sadık ve kudretlidir. Uzun bir süredir Satürn ve Plüto’nun Oğlakta olması içimizdeki yönetme, başarma hırslarını çok tetikliyor ve bizi bu yönde sorumluluk almaya itiyor. 2017 Aralık’ta başlayan Satürn Oğlak dönemi zoruluklar karşısında daha dirayetli olabilmemizi kolaylaştırıyor, irademizi güçlendiriyor ve yapamadıklarımızı yapma isteğini hareketlendiriyor. Ancak 2018’in büyük bir çoğunluğu ve özellikle yaz ayları bu gibi girişimlerde ekstra zorluk ve güçlük yaratabilir.
 
 
 Bu Dolunay’ı yılın en önemli Dolunay’larından biri olarak tanımlayabiliriz nitekim Türkiye’nin 7.ev girişinde gerçekleşiyor. Otoritenin, büyük ve sözü geçen kişi ve devletlerin; Türkiyeyle ilgili tavsiye ve eleştirilerde bulunabileceği zamanlar olacak. Seçim sonuçlarıyla ilgili bazı gerçekler açığa çıkabilir ya da hükümete bu konuda baskı artabilir. Özellikle Temmuz ayında ki tutulma Türkiye’nin kaderinin yeniden yazılmaya başlanacağı bir zamana işaret ediyor. Bu süreçte başka devletlerle yapabileceğimiz anlaşma ve iş birlikleri sınav alanımız olurken; tek başımıza kendi liderliğimizi uyguluyor olmamız bizi daha iyiye götürecek. Yaşanan herşeyin en yüksek hayrımıza olduğunu hatırlarsak; olanın ötesine geçerek bambaşka gerçekliklere açılabilir, çok daha ilerisini görerek rahat bir nefes alabiliriz. 
 
~  Sağlık konularına dikkat çeken bu Dolunay; diş, kemik, tırnak, cilt hassasiyeti, kireçlenme soruları, kronik mide rahatsızlıkları, metibolizmanın yavaşlaması, akne ve sivilci problemlerini gündeme gelebilir.
 
~  Bol bol su içerek bedenimize büyük bir iyilik yapabilir, kaslarımızı ve omurgamızı esneterek, yoga hareketlerinden yararlanarak, bedenimizde oluşabilecek ağrıların önüne geçebiliriz.
 
~  Yengeç melankolizmi, oğlak anksiyeteyi temsil ettiği için bu dolunay ruhsal olarak iyi hissetmeye ekstra ihtiyaç duyacağız.  Duygularımız yüksek olmasına rağmen ifade bulmakta zorlanacak. Kendimizi daha çok kontrol edebilir, tüm duygusal alışkanlıklarımızı, beslenme düzenimizi yenileme şansı bulabiliriz.

~  Bağımlı olduğumuz ve alışkanlık haline getirdiğimiz her şeyi şimdi bu dolunay’da revize eder  ve otokontrolümüzü ele alırsak; bir sonraki yeniay fazında yaşayacağımız Yengeç Güneş tutulması daha kolay ve hafif geçecektir. 
 
~  Ailemizle ilgili konular, sorumluluklar; annemizin ihtiyaçları, yaşam yerimizi değiştirme, yenileme ihtiyacı ve sabırlı ilerleme durumu söz konusu olabilir. Satürn Rx olduğu için Eylül ayına kadar çok büyük bir yükümlülük altına girmemek doğru olacak.
 
~  Geçmişten beri aşmakta zorlandığımız konular, durumu yeniden revize edebilmemiz için tekrar gündeme gelecek. Kendimizi suçlayıp, eleştirmek ve yargılamak yerine daha anlayışlı olmayı seçmeli ve öğrenim sürecimize saygı duymalıyız…
 
~  Hayvan haklarıyla ve hayvanlara verile zararlarla ilgili konular, şikayetler ve kararlar gündeme gelebilir. Evcil hayvanlarımızın sağlık kontrolleri gündeme gelebilir.
 
~  İlişkilerde öfkeyi kontrol etmek, herhangi bir hareket karşısında nötr kalmak, kendimize güven duyarak alanımıza ve içselliğimize yönelmek sağlıklı olacaktır. Aksi halde ilişkilerde büyük kavgalar yaşanabilir.
 
~  Duygusal ilişkilerde sorumluluk sahibi olmak saygı görürken, sorumluluk almayan kişiler için bu dolunay iç sıkıcı ve bunaltıcı geçebilir. Duygusal ilişkilerimize sınır koymak, kendi alanımızda kalmak ve biraz yalnızlaşmak isteyebiliriz.  
 
~  Bu dolunay çalışmak, üretmek ve herhangi bir işe kanalize olmak için verimli bir potansiyel taşıyor. Durduğumuz yerde geleceği ve ne yapacağımızı düşünmek kaygı ve stres yaratırken; eylem halinde olmak hepimize iyi gelecek!
 
Temmuz ayında başlayan tutulmaların 2021 yılına kadar hayatınızda hangi alanlara etki edeceğini öğrenmek için aylık danışmanlıklardan yararlanabilirsiniz.  uranusyen@gmail.com
 
Burç yorumlarınızı izlerken yükselen ve öz burcunuzu dinlemeniz tavsiyedir…
Tüm emeklerinizin berekete ve başarıya dönüştüğü bir Dolunay dilerim…
 
Sevgiyle…
 
Miray Ertuğrul    
 
Burcunuza Göre Etkileri
 
Koç
 

 

Boğa
 
İkizler
 
Yengeç
 
Aslan
 
Başak
 

 
Terazi
 
Akrep
 
Yay
 
Oğlak
 
Kova
 
Balık
 
 
 
Toplam blog
: 134
: 2047
Kayıt tarihi
: 24.12.13
 
 

Psikoloji, Ruhsal ve Karma Astroloji, yakından ilgileniyor. Yıldızların rehberliği doğrultusunda ..