Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Kasım '18

 
Kategori
Öğretmenler Günü
 

Öğretmenin Önemi

Öğretmenin Önemi
 

Onlara kendinizi hatırlatın


İnsan dünyaya geldiğinden itibaren yardıma muhtaçtır. Daha bebek iken gözlerini açar açmaz çevresindekileri hissetmeye çalışır. Yemek yemeyi, içmeyi, emeklemeyi, yürümeyi, koşmayı ve konuşmayı öğrenir. Kendisini ve çevresini tanımaya çalışır.

Anne, baba, abla, ağabey, dede ve nine hayattaki ilk yardımcılarımızdır. Büyüdükçe gelişme ve öğrenme sürecine gireriz ve artık aile içindeki eğitim yetersiz kalmaya başlar. Bu nedenle çocuğun bu dönemde ihtiyaç duyduğu bilgileri, ancak okulda öğretmen kılavuzluğunda sistemli bi eğitimle olacağı ve yönlendireceği somut olarak ortaya çıkmıştır. Öğretmen ve okulun devreye girmesiyle artık aileninde bu konuda sorunu çözülür.

Bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi için eğitim ve öğretimin kaliteli, bilimsel ve yenilikçi yöntemlerle işlenmesi gerekir. Eğitim sorunlarını çözen uygar milletler; kültür, sanat, bilim, teknoloji  ve sosyal alanda da kalkınmış ve uygar medeniyet seviyesine gelmiş olur. Eğitime gereken önemi vermeyen uluslar başkalarının kölesi olmaya mahkumdur. Kalkınmanın temeli eğitim ve öğretimdir. Bu yüzden çocuklarımız bizim için her zaman geleceğimizdir. Onlara ne kadar değer veriyorsak öğretmenlerimize kat kat fazlasını vermek gerekir. 24 Kasım Öğretmenler Gününü fırsat billmeliyiz ve öğretmenlerimizi bunun karsılığında hatırlamalı ve sevgimizi göstermeliyiz. Onları hep sevip hatırladığımızı öğretmenlerimize özel hediyelerle göstermeliyiz.

 
Toplam blog
: 3
: 132
Kayıt tarihi
: 07.11.18
 
 

Essen Üniversitesi Pedagoji bölümü yüksek lisans mezunuyum.Evli ve anneyim, aynı zamanda girişimc..